GP sprider grovt förtal

Av Widar Nord den 1 maj 2017 kl 11.18

 

Efter att Bonnierägda DN publicerat en falsk nyhet om att inget av mina bolag betalat skatt förra året följer nu Peter Hjörnes västsvenska dagstidning Göteborgsposten upp med en artikel där jag utpekas som dömd pedofil.

GP-artikeln "Hatsajts huvudman åtalad för grovt barnporrbrott" är skriven av vänsteraktivisten Cecilia Vaccari och handlar egentligen om ett åtal mot en anonym bloggare som inte har något med Fria Tider att göra. Men utformningen på text och bild skapar med framgång intrycket att det istället är jag som är dömd för flera fall av sexbrott mot barn och nu även har åtalats för barnporrbrott.

Det rör sig knappast om ett olycksfall i arbetet. Vad sajten som omtalas i rubriken heter har man med kirurgisk precision utelämnat i ingressen, trots att det vore naturligt att nämna den där. Först sex textstycken ned i brödtexten, som bara var femte läsare läser, får man reda på att det inte handlar om Fria Tider. Och som av en slump ackompanjeras artikeln inte av bilder från den åtalades blogg – utan av ett kollage av artiklar från Fria Tider.

Varför har GP och dess ansvarige utgivare Christofer Ahlqvist bestämt sig för att begå ett sånt uppenbart fall av grovt förtal? Bakgrunden är politikerna i Stockholms tingsrätts tryckfrihetsjury nyligen mot bättre vetande frikände Expressen och dömde en invandringskritisk pensionär att betala 1,2 miljoner kronor i rättegångskostnader i ett förtalsmål, trots att Expressen hade gjort sig skyldiga till flera uppenbara fall av förtal mot pensionären.

Så ligger landet. Vi har fått en rättsligt immun men kriminell skara "etablerade medier" som nu fått carte blanche att förfölja den som säger något kritiskt om vårt sittande maktetablissemang. Det betyder kanske inte att Sverige är en diktatur – det är ju trots allt skillnad på att bli utpekad som pedofil och att placeras i Gulag. Men frågan är om Sverige är en rättsstat. Det är inte kännetecknande för en rättsstat att makten utser en skara favoritorganisationer som sätter i system att begå brott mot maktens kritiker, och som bara kan åtalas för dessa brott om en jury av nio politiker ger grönt ljus. Den svenska regimen och dess kritiker är inte lika inför lagen, helt enkelt, och det börjar bli pinsamt uppenbart.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.

Ledarbloggens webbsvep