Många fel när landsortstidning granskar Fria Tider

Av Widar Nord den 16 februari 2017 kl 14.41

Liberala Eskilstuna-Kuriren (EK) publicerar en lång artikel där det antyds att Fria Tider styr och äger den populära Youtube-kanalen Granskning Sverige (GS). Påståendet stämmer inte.

EK hävdar dessutom att vi driver den server där GS skapar sina reportage via ett webbgränssnitt. Det stämmer inte. Vi har inte hört talas om denna server innan tidningen publicerade sin artikel idag.

EK påstår vidare att Fria Tiders journalist Mattias Albinsson skickade frågor till Gotlands tidningar i höstas och att de skulle ha varit en "karbonkopia" av frågor som ställdes av GS. Det påståendet stämmer inte heller, vilket framgår av mejlen som kan läsas i dess helhet här och jämföras med mejlet som EK publicerar.

Med detta sagt har vi inget emot Granskning Sverige. Våra kontakter med GS inskränker sig dock till att vi har köpt researchmaterial och bilder av dem vid något tillfälle och att vi för deras räkning förvaltar domännamnet granskningsverige.se. Vi driver inga servrar och saknar inflytande över deras arbete. Men i princip stöder Fria Tider alla aktörer som vill bredda Sveriges medieutbud så länge de verkar på ett lagligt och försvarbart sätt.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.

Ledarbloggens webbsvep