Falska påståenden i Metro

Av Mattias Albinsson den 20 december 2016 kl 17.44

Metro har under tisdags­eftermiddagen publicerat en så kallad "viralgranskning" av en artikel om luciafirandet på Södra skolan i Åmål som igår publicerades i Fria Tider. Granskningen innehåller dessvärre ett flertal fel.

Metro skriver att: "I artikeln påstår man att Södra skolan i Åmål har censurerat 'Nu tändas tusen juleljus' för att anpassa sig till skolans nyanlända elever", syftande på att Fria Tider gör det påståendet. Det framgår tydligt av Fria Tiders artikel att påståendet görs i en insändare i NWT, inte av Fria Tider.

Den kommentar som Åmåls kommun publicerade på sin hemsida och som Metro menar "lades ut samma dag som Fria tiders artikel kom ut" publicerades mer än sex timmar efter att Fria Tiders artikel publicerats. Åmåls kommun informerade aldrig Fria Tider om texten, som heller inte bemöter innehållet i insändaren.

"Fria tider har inte uppdaterat sin artikel", skriver Metro, vilket är vilseledande. Fria Tider följde upp med en ny artikel under tisdagen, innan Metros "viralgranskning", och var då även i kontakt med Catrin Eriksson som är förvaltningschef på Barn- och utbildnings­förvaltningen i Åmål. Hon vill dessvärre inte heller svara på Fria Tiders frågor, vilket är beklagligt.

"Hej, informationen på Åmåls kommuns hemsida är den information som ges i ärendet", skriver hon i ett mejl.

Metro har inte kontaktat Fria Tider för bemötande.

Skola censurerar "Nu tändas tusen juleljus" – påstås anpassa sig till "nyanlända eleverna"

Artikeln är uppdaterad.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.