Boris Johnson på intensiven

Publicerad 7 april 2020 kl 10.09

Utrikes. Tillståndet har försämrats för Storbritanniens coronasjuka premiärminister. Boris Johnson, 55, har tillbringat natten på sjukhusets intensivvårdsavdelning.

Gilla artikeln på Facebook

Premiärministern fördes på söndagskvällen till ett sjukhus i London efter att ha uppvisat "ihållande symptom" som feber. Han insjuknade tio dagar tidigare i covid-19.

Nu har Johnsons hälsoläge försämrats ytterligare och han har blivit inlagd på intensiven.

"Under eftermiddagen förvärrades premiärministerns tillstånd och på rekommendation från hans medicinska team har han flyttats till intensivvårdenheten på sjukhuset", skriver Downing Street på sin hemsida.

Enligt uppgifter i brittisk media ska Boris Johnson ha kopplats till en respirator för att få andningshjälp. De uppgifterna har dock tillbakavisats av regeringen. Premiärministern är på intensiven så att han ska ha en respirator till hands ifall den skulle behövas, skriver BBC News.

Utrikesminister Dominic Raab har ombetts att tills vidare ta över premiärministerns roll i de sammanhang där det behövs.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Här når guldpriset botten: "Sista chansen att köpa är nu". Experten om orsakerna till att priset väntas sticka iväg.0 Plus

Konstgjort ben läker skelettskador. Forskarnas nya metod.0 

Kultur