Boris Johnson på intensiven

Publicerad 7 april 2020 kl 10.09

Utrikes. Tillståndet har försämrats för Storbritanniens coronasjuka premiärminister. Boris Johnson, 55, har tillbringat natten på sjukhusets intensivvårdsavdelning.

Gilla artikeln på Facebook

Premiärministern fördes på söndagskvällen till ett sjukhus i London efter att ha uppvisat "ihållande symptom" som feber. Han insjuknade tio dagar tidigare i covid-19.

Nu har Johnsons hälsoläge försämrats ytterligare och han har blivit inlagd på intensiven.

"Under eftermiddagen förvärrades premiärministerns tillstånd och på rekommendation från hans medicinska team har han flyttats till intensivvårdenheten på sjukhuset", skriver Downing Street på sin hemsida.

Enligt uppgifter i brittisk media ska Boris Johnson ha kopplats till en respirator för att få andningshjälp. De uppgifterna har dock tillbakavisats av regeringen. Premiärministern är på intensiven så att han ska ha en respirator till hands ifall den skulle behövas, skriver BBC News.

Utrikesminister Dominic Raab har ombetts att tills vidare ta över premiärministerns roll i de sammanhang där det behövs.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus