Bortförklaringen: "Jag kan ha våldtagit i sömnen"

Publicerad 8 mars 2018 kl 21.24

Lag & Rätt. En 59-årig man från Mellanöstern våldtog en utslagen ung kvinna på en fest i Malmö. Tingsrätten köpte dock inte hans bortförklaring – som gick ut på att han kan ha genomfört våldtäkten i sömnen.

Gilla artikeln på Facebook

Brottet ägde enligt domen rum när 59-åringen i december 2016 deltog på en fest med en grupp unga vuxna på Lönngatan i Malmö.

Kvinnan hade druckit så mycket alkohol att hon blivit medvetslös när den äldre mannen, som kommer från Iran, våldtog henne analt och vaginalt.

När kvinnan dagen efter insåg vad som hade hänt åkte hon till sjukhuset och våldtäkten polisanmäldes.

I polisförhör påstod 59-åringen först att kvinnan hade hittat på allt för att lura honom på pengar.

När han fick reda på att de hittat spår efter hans sperma lanserade han istället en annan teori.

– Jag kan ha haft sex med henne i sömnen, sade han under rättegången.

Malmö tingsrätt finner det dock "orimligt" att 59-åringen i sömnen "gått upp från sin säng, gått till ett annat rum, där [kvinnan] låg och sov på en soffa, tagit av henne den filt som hon hade över sig, tagit av henne byxor och trosor, lagt henne tillrätta för vaginalt och analt samlag, tagit av eller dragit ner sina shorts, genomfört samlagen, ordnat sin klädsel, lagt på målsäganden filten och bäddat in henne, gått tillbaka till sovrummet och lagt sig i sängen".

Mannen, som har blivit medborgare i Sverige och därför inte kan utvisas med nuvarande lagstiftning, döms till två års fängelse för våldtäkt. Han ska också betala 120.000 i skadestånd till den våldtagna kvinnan.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.