Kaplanaffären
Sekulära muslimer är ense om att ministern Mehmed Kaplan är islamist, enligt Nalin Pekgul.

"Bostadsministern är islamist"

Publicerad 14 oktober 2014 kl 07.01

Inrikes. Sveriges nye bostads- och stadsutvecklingsminister, den 43-årige turken Mehmet Kaplan (MP), driver en dold islamistisk agenda. Det hävdar den kurdiska S-profilen Nalin Pekgul i en debattartikel i Dagens Industri.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Pekgul finns det "få sekulära muslimer" som tvivlar på att den miljöpartistiske ministern i själva verket är islamist, rapporterar Expressen.

Hon hänvisar bland annat till ett av Kaplans uttalanden i turkisk media, där bostadsministern hävdar att anledningen till att unga muslimer går med i terrororganisationen Isis är att Sverige och andra europeiska länder är "islamofobiska". Enligt Kaplan kan problemet lösas med att de redan skattefinansierade moskéerna i Europa får ännu mera skattepengar.

"På grund av rädsla för att stämplas som islamofob vågar ingen ifrågasätta Mehmet Kaplan och hans dolda agenda. Det här är inget annat än ett svek mot de människor som i första hand drabbas av islamisternas intolerans och förtryck", skriver Nalin Pekgul i Dagens Industri.

Kaplan, som tidigare var ordförande i den kontroversiella skattefinansierade organisationen Sveriges unga muslimer (SUM), fick i somras kritik efter att ha jämfört muslimer som åker till Mellanöstern för att göra jihad med svenskar som reste till Finland för att försvara landet mot den sovjetiska invasionen under andra världskriget.


"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0