Kaplanaffären
Sekulära muslimer är ense om att ministern Mehmed Kaplan är islamist, enligt Nalin Pekgul.

"Bostadsministern är islamist"

Publicerad 14 oktober 2014 kl 07.01

Inrikes. Sveriges nye bostads- och stadsutvecklingsminister, den 43-årige turken Mehmet Kaplan (MP), driver en dold islamistisk agenda. Det hävdar den kurdiska S-profilen Nalin Pekgul i en debattartikel i Dagens Industri.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Pekgul finns det "få sekulära muslimer" som tvivlar på att den miljöpartistiske ministern i själva verket är islamist, rapporterar Expressen.

Hon hänvisar bland annat till ett av Kaplans uttalanden i turkisk media, där bostadsministern hävdar att anledningen till att unga muslimer går med i terrororganisationen Isis är att Sverige och andra europeiska länder är "islamofobiska". Enligt Kaplan kan problemet lösas med att de redan skattefinansierade moskéerna i Europa får ännu mera skattepengar.

"På grund av rädsla för att stämplas som islamofob vågar ingen ifrågasätta Mehmet Kaplan och hans dolda agenda. Det här är inget annat än ett svek mot de människor som i första hand drabbas av islamisternas intolerans och förtryck", skriver Nalin Pekgul i Dagens Industri.

Kaplan, som tidigare var ordförande i den kontroversiella skattefinansierade organisationen Sveriges unga muslimer (SUM), fick i somras kritik efter att ha jämfört muslimer som åker till Mellanöstern för att göra jihad med svenskar som reste till Finland för att försvara landet mot den sovjetiska invasionen under andra världskriget.


Ekonominyheter

Guldjättar flyr Comex. Nu ska handeln med guld bedrivas i London istället.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus