C-kravet på L: "Stå på godhetens sida"

Publicerad 27 januari 2021 kl 18.47

Inrikes. Centerkvinnorna uppmanar nu Liberalerna att ställa sig på "det godas", det vill säga det liberalas, sida. Uppmaningen kommer i en debattartikel i Altinget efter diskussionen om att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Gilla artikeln på Facebook

Sofia Jarl (C), förbundsordförande för Centerkvinnorna, skriver att det idag finns "krafter som vill använda demokratin för att montera ned den", och då "behövs den liberala rösten".

"I Sverige har Centerpartiet ihop med flera Alliansvänner varit en röst som inte har villkorat liberala värderingar. Därför vill Centerkvinnorna vädja till Liberalerna att fortsätta stå för den demokrati som de hittills har spelat en viktig roll för att värna", skriver Jarl i debattartikeln.

Bakgrunden är splittringen inom Liberalerna kring huruvida man ska bli en del av en M-styrd regering som stöder sig på Sverigedemokraterna.

I den allmänna debatten anklagas liberaler för att att vara "goda", varnar Sofia Jarl och "godhet" har "blivit ett begrepp som diverse debattörer och skribenter raljant jonglerar med för att förminska och förnedra meningsmotståndare".

Men "vi" måste "våga vara goda, även om det gör oss till åtlöje i vissa kretsar", fortsätter C-kvinnan.

"Vad vi har lärt oss av Förintelsen är att vi inte får vara tysta. På Förintelsens minnesdag vill Centerkvinnorna därför uppmana till att våga ta ställning för friheten och individerna i den. För Centerkvinnorna har Liberalerna varit ett parti som har gjort det och som alltid har varit en kraft i arbetet för att slå vakt om vår liberala demokrati.Ni behövs i det här mer än någonsin, Liberalerna. Håll i och håll ut", avslutar Jarl.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Chefsåklagare: "Akut" risk att terrorister invandrar till Sverige – för att slippa straff

Vädjar om att de milda svenska terrorlagarna skärps. Riksdagen vill förbjuda deltagande i "rasistiska" organisationer – men inte i terrororganisationer som IS.0 

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur