Kan inte svara på vad hon gör med EU-pengarna

Scrolla för video...

Publicerad 26 april 2024 kl 13.40

EU. Europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP) blev svarslös när hon fick frågan om vad som händer med de "kontorspengar" på 57.000 kronor i månaden som hon får från EU.

Dela artikeln

TV4 Nyheterna rapporterar att en EU-parlamentariker i praktiken får en lön som motsvarar 400.000 kronor före skatt. Det är dubbelt så mycket som Sveriges statsminister får.

Förutom den skattefria arvodet på motsvarande 116.000 kronor får de ett "dagtraktamente" på 4.000 kronor per dag samt ett "kontorsbidrag" på 57.000 kronor.

En granskning gjord av SVT visade nyligen att fyra av de åtta svenska partierna i parlamentet – Socialdemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna – vägrar att berätta hur deras "kontorspengar" används. Det är allmänt känt inom EU att politikerna vanligtvis stoppar dessa pengar i egen ficka.

När TV4 intervjuar EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP) vart hennes kontorspengar går kan hon inte svara på frågan.

– De pengarna och hela den administrationen sköts av parlamentet. Så det är de som sitter på de underlagen, påstår hon.


Nyheter från förstasidan

Bidragsfuskande ministern ska stoppa bidragsfusk

"Nu blir det enkelt att komma åt fusket". Försäkringskassan ska få hjälp kontrollera det utbredda så kallade VAB-fusket.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.