Carl Bildts jobb?

Av Widar Nord den 5 april 2012 kl 14.02

Diplomaten Jan Eliasson (S) surar i Aftonbladet över att Carl Bildt inte vill hjälpa honom att snacka loss de två terrordömda svenska vänsterjournalisterna från fängelset i Etiopien.

Johan Wirfält på vänstermagasinet Rodeo är förstås besviken och spekulerar i att vår utrikesminister kanske "inte gillar att hamna i skuggan av den internationellt sett mer respekterade" Eliasson och därför avstår.

Sossarna på Alliansfritt Sverige är också sura såklart.

Men är det då Carl Bildts jobb att snacka loss svenskar som bevisligen har begått grova brott i utlandet och därefter dömts till fullt rimliga fängelsestraff? Användaren Condottieri på Flashback har redan formulerat ett svar på den frågan:

"Nej, det är det fan i mig inte. Sveriges utrikesminister, liksom svenska staten, har ingen som helst skyldighet att agera curlingförälder åt blöjmaoistiska, egostinna ADHD-jättebäbisar på urspårade klipp-o-klistra-o-kittla-Stockholms-vänsterbrackor-uppdrag."

Case closed, typ.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.