Foto: EU

Cecilia Malmström: Historiskt misstag inte släppa in fler araber

Publicerad 12 juni 2012 kl 02.43

EU.Cecilia Malmström, som är EU-kommissionär med ansvar för invandringsfrågor, är skarpt kritisk mot att Europa tagit emot allt för få av de nordafrikaner som velat komma till EU under den arabiska våren. Nu varnar kommissionären för att Europa kan ha gått miste om en unik chans att berikas.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag tycker inte att vi har hanterat dom fantastiska händelserna i vår nära omvärld som vi borde. Jag tycker det är ett historiskt misstag som Europa har gjort, sade Malmström som i dagarna föreläste på Harvard.

Enligt Malmström borde EU ha tagit vara på tillfället under den arabiska våren och släppt in tusentals och åter tusentals araber i EU.

- 2011 missade EU en unik chans att visa att man håller sig till de principer som unionen grundades på. Det är som om vi säger till dem: "Det är jättebra att ni gör revolution, men stanna för allt i världen där ni är, för vi har en ekonomisk kris att hantera här", sade Malmström, som hellre hade sett att de revolterande araberna satte kurs mot Västeuropa.

Hela Malmströms tal kan läsas här.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från EU

Ungrare och polacker slipper bli mångkultur – får vakta EU:s gräns istället

Läckor avslöjar EU-satsning på återvandring.. Samtidigt ska länder som Ungern och Polen slippa att bli mångkultur, enligt Ekots uppgifter.0 

Google får betala halv miljard för "GDPR"

Att konsumenten godtar personuppgiftsbehandling räcker inte.. Godkännandet måste på varje punkt vara "aktivt" och "informerat", enligt nytt – dyrt – beslut.0 

Vetenskap

Svenskt rymdinstrument ska leta liv på Jupiters månar. "Vore fantastiskt identifiera något slags spår av liv."0 

Svenska astronomer: Vi har hittat mystiska radiosignalernas källa. Regelbundna "meddelandena" från yttre rymden har gäckat forskarna i åratal.0 Plus

Kultur