Bruce Chris WIlden

Civilkurage: Bilister räddar livet på tre barn

Publicerad 4 januari 2012 kl 09.02

Kulturnyheter.Plötsligt blev bilen en ubåt, i iskallt vatten. Tre barn blir kvar under vattnet, fast i säkerhetsbältena. Och nästan lika snabbt har sju bilar stannat för att hjälpa till.

Gilla artikeln på Facebook

På nyårskvällen var den uppochnedvända bilen på väg att bli en iskalld, vattenfylld grav för Roger Andersen, 46, hans fyraårige son Baylor, hans nioåriga dotter Mia och hennes jämnåriga kompis Kenya Wildman. Andersen hade märkt blixthalkan för sent. Plötsligt var jag helt av vägen och gled nedför slänten mot floden och ner i vattnet uppochner. På en sekund var hela kupén full med vatten.

Andersoen berättar i WNBC att nästan lika snabbt var hjälp på plats, som från ingenstans. Dessa människor tvekade inte, de gjorde vad de måste. För min familj betydde det allt.

-
Anderssons två barn flöt runt livlösa i den vattenfyllda bilen, den minste fortfarande fastspänd i sin barnstol. Dotterns kompis hade fått upp huvudet i en luftficka men satt fast. Pappan och den förste mannen som hade stannat, Chris Wilden, vadade i vattnet och såg barnen som höll på att drunkna men kunde inte få upp bilens låsta dörrar.

Men Wilden är en man som aldrig lämnar hemmet utan handeldvapen, kniv och ficklampa. Men efter ett par skott från Wildens pistol var en sidoruta borta och en dörr öppen. Kniven fick han också strax användning för, för att få av barnens kärvande säkerhetsbälten.

När männen vände sig om såg de att 7 andra hade stannat och var redo att hjäpa till. Det bildades en langarkedja i det iskalla vattnet och de två av barnen som behövde första hjälpa kom snabbt under behandling på stranden. Igår var alla tre barn utskrivna från sjukhuset.

Andersen: Baylor springer omkring som om ingenting har hänt och de andra två mår också bra. Jag skall nu lära mig mer så att jag själv kan vara på den nivån att jag kan kliva in och hjälpa andra.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Polisen släpper bild på Malmörånare

Polisen släpper bild. Mannen söks för ett fräckt rån som inträffade den 2 april 2021 utanför Centralstationen i Malmö.0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Rasbiologiska institutet 100 år – så rätt hade de. Skälldes ut – för korrekta teorier.0 

Hundars stressnivåer knyts till ägaren. Men det är skillnad mellan olika raser.0 

Kultur

Feministisk vd lämnar Filminstitutet. Anna Serner drev på för kraftig könskvotering i svensk film.0