Bruce Chris WIlden

Civilkurage: Bilister räddar livet på tre barn

Publicerad 4 januari 2012 kl 09.02

Kulturnyheter.Plötsligt blev bilen en ubåt, i iskallt vatten. Tre barn blir kvar under vattnet, fast i säkerhetsbältena. Och nästan lika snabbt har sju bilar stannat för att hjälpa till.

Gilla artikeln på Facebook

På nyårskvällen var den uppochnedvända bilen på väg att bli en iskalld, vattenfylld grav för Roger Andersen, 46, hans fyraårige son Baylor, hans nioåriga dotter Mia och hennes jämnåriga kompis Kenya Wildman. Andersen hade märkt blixthalkan för sent. Plötsligt var jag helt av vägen och gled nedför slänten mot floden och ner i vattnet uppochner. På en sekund var hela kupén full med vatten.

Andersoen berättar i WNBC att nästan lika snabbt var hjälp på plats, som från ingenstans. Dessa människor tvekade inte, de gjorde vad de måste. För min familj betydde det allt.

-
Anderssons två barn flöt runt livlösa i den vattenfyllda bilen, den minste fortfarande fastspänd i sin barnstol. Dotterns kompis hade fått upp huvudet i en luftficka men satt fast. Pappan och den förste mannen som hade stannat, Chris Wilden, vadade i vattnet och såg barnen som höll på att drunkna men kunde inte få upp bilens låsta dörrar.

Men Wilden är en man som aldrig lämnar hemmet utan handeldvapen, kniv och ficklampa. Men efter ett par skott från Wildens pistol var en sidoruta borta och en dörr öppen. Kniven fick han också strax användning för, för att få av barnens kärvande säkerhetsbälten.

När männen vände sig om såg de att 7 andra hade stannat och var redo att hjäpa till. Det bildades en langarkedja i det iskalla vattnet och de två av barnen som behövde första hjälpa kom snabbt under behandling på stranden. Igår var alla tre barn utskrivna från sjukhuset.

Andersen: Baylor springer omkring som om ingenting har hänt och de andra två mår också bra. Jag skall nu lära mig mer så att jag själv kan vara på den nivån att jag kan kliva in och hjälpa andra.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Danmark påskyndar lagförslag: IS-terrorister fråntas medborgarskap

Agerar omedelbart på grund av Turkiets intåg i Syrien. "Det finns en risk att de kurdkontrollerade IS-lägren i gränsområdet kollapsar."0 

Ekonominyheter

Här har bostadspriserna mer än fördubblats – på ett par år

"Absurda" prisstegringen fortsätter.. Lista: Gatorna i Sverige där bostädernas värde ökar allra snabbast.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0 

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0