CNN hånas för orwelliansk rubriksättning

Publicerad 27 augusti 2020 kl 14.42

Media. CNN beskrev raskravallerna i Kenosha som "eldiga men mestadels fredliga" – samtidigt som den egna reportern stod framför ett brinnande inferno. Nu hånas vänsterkanalen i sociala medier, skriver Fox News.

Gilla artikeln på Facebook

Att våldsamma Black lives matter-relaterade raskravaller i USA beskrivs som "mestadels fredliga" eller liknande har blivit snarare regel än undantag i de vänsterliberala medierna.

Men frågan är om inte den amerikanska nyhetskanalen CNN gick ett steg för långt under sin bevakning av kravallerna i Kenosha i Wisconsin på onsdagskvällen.

CNN:s reporter rapporterade direkt från Kenosha medan han stod framför brinnande bilvrak. I grafiken hade den starkt vänsterorienterade nyhetskanalen samtidigt satt texten "Eldiga men mestadels fredliga protester".

I inslaget var även reportern noga med att inskärpa att kravallerna hade varit "mestadels fredliga" och att det hela bara var resultatet av att "folk är arga och frustrerade" över hur rasistisk polisen är.

CNN:s drag blev snabbt en snackis på sociala medier och inspirerade till många sarkastiska kommentarer.

"Frasen 'bortom parodi' kommer inte ens i närheten av att beskriva detta", twittrar exempelvis högerprofilen Matt Walsh.

Kravallerna i Kenosha inleddes efter att en afrikan blivit skjuten i samband med ett polisingripande i söndags. Under natten till onsdagen dödades två personer av en 17-åring tillhörande en milis som skyddade en egendom mot angrepp från en vänsterextrem mobb.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Österrike: Fängelse för vaccinvägrare

Utkast till nya lagen läckt. Så ska hela landets befolkning över 14 år tvingas ta coronavaccin.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.