Skjutningen av Jacob Blake
Kyle Rittenhouse, 17, i samband med dödsskjutningarna.

Trump sätter in 1.200 man mot raskrig i Wisconsin

Scrolla ner för video

Publicerad 27 augusti 2020 kl 06.34

Utrikes. Wisconsin får förstärkning med 1.200 man för att hantera de våldsamma raskravaller som de senaste dygnen har skakat staden Kenosha, rapporterar RT. Detta efter att en vit 17-åring beväpnad med automatgevär skjutit ihjäl två personer i samband med kaoset.

Gilla artikeln på Facebook

Våldsamma upplopp har pågått i Kenosha sedan en svart man, 29-årige Jacob Blake, blev skjuten av polis i samband med ett ingripande i söndags.

Mobbar av afrikaner och vänsterextremister har dragit runt på gatorna och tänt eld på hus och bilar, vandaliserat egendom och attackerat poliser. Miliser bestående av vita män har samtidigt beväpnat sig för att skydda sin egendom efter att de lokala myndigheterna låtit kaoset pågå.

Under natten till onsdagen dödades två och ytterligare en skottskadades av en vit 17-åring, Kyle Rittenhouse, som var beväpnad med ett automatgevär, rapporterar Daily Mail.

Rittenhouse har gripits misstänkt för mord, något som har upprört många konservativa i USA som anser att tonåringen agerade i självförsvar. En video från händelsen visar hur Rittenhouse blir sparkad i huvudet och angripen med en skateboard i samband med skjutningen.

Varning för starka bilder:

En av de döda har identifierats som Anthony Huber, även han vit.

Den amerikanska regeringen svarar nu med att skicka 1.200 man till Wisconsin. Det rör sig om 1.000 man från nationalgardet, och drygt 200 representanter från federala polismyndigheter.

"President Trump fördömer våld i alla former och anser att vi måste skydda alla amerikaner från kaos och laglöshet", skriver Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany i ett uttalande. Donald Trump uppger att han talat med Wisconsins guvernör som "accepterat federalt stöd".

Polisens ingripande mot Jacob Blake i söndags fångades av en kamera. Filmen visar hur Blake skjuts flera gånger av polisen när han trots uppmaningar att stanna går emot sin bil och öppnar bildörren mot förarsätet. Det har senare framkommit att en kniv hittades på golvet till förarsätet, rapporterar WBAY.

Den 29-årige afrikanen överlevde skjutningen men enligt hans familj har han blivit förlamad från midjan nedåt.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Borgare skyller på "sossarna" – men undviker problemets kärna.0 Plus

Mer från Utrikes

Orbán: George Soros är Europas största hot

Premiärministerns attack mot vänstermiljardären.. "Han vill riva ner det nationella beslutsfattandet och lägga det i händerna på den globala eliten."0 

Bidragsregn över invandrare när Ylva Johansson lägger fram EU:s politik för "integration"

Storsatsar på tredje världen-kompetens.. EU-bidrag ska ge invandrare "tillgång till ett lämpligt boende till ett överkomligt pris".0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur