Korruption
Samhällsnytt har hittat bilder i sociala medier som visar att Dani Razmgah/Dawoodson fortfarande umgås med S-märkte Dan Eliasson.

Dan Eliassons korrupte underhuggare från Försäkringskassan på nytt toppjobb efter namnbyte

Publicerad 20 januari 2020 kl 18.30

Utrikes. Toppbyråkraten Dani Razmgah sparkades från Försäkringskassan efter en korruptionsskandal och fick 3 miljoner kronor i avgångsvederlag av sin kompis, S-märkte generaldirektören Dan Eliasson. Nu avslöjar Samhällsnytt att Razmgah har fått ett toppjobb på Bolagsverket – under det nya namnet Dani Dawoodson.

Gilla artikeln på Facebook

Sjukförsäkringschefen Dani Razmgah anställde i strid med reglerna sin sons flickvän och försökte även ordna jobb åt sin fru på Försäkringskassan, avslöjade Expressen 2014. Försäkringskassans dåvarande generaldirektör Dan Eliasson svarade med att radera alla mejl som kan avslöja oegentligheter ur bolagets mejlsystem och genom att ge Razmgah 3 miljoner kronor.

Samhällsnytt har publicerat ett anställningsavtal som visar att Dawoodson har rekryterats till en lukrativ tjänst som chefstjänst på Bolagsverkets kundmötesavdelning, där han plockar ut 92.000 kronor i månaden.

Bolagsverkets HR-direktör Daniel Persson uppger för Samhällsnytt att myndigheten kände till mannens bakgrund och att det ingick i bedömningen av honom.

Själv säger Dawoodson till Samhällsnytt att namnbytet inte har med korruptionsskandalen att göra.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker "Allahu akbar". Våldsamt på gatorna två dagar i rad.0 Plus

Vetenskap

Ryssland: Covid-19 kan göra män sterila. Hälsodepartementet slår larm.0 

Så uppstod de svenska stenblocksfälten. Upptäckten unik för de senaste 200 åren.0