Danska ex-ministern läxar upp SVT: "Förstår inte varför ni inte bara säger som det är"

Publicerad 10 juni 2021 kl 07.11

Media. Sverige är det främsta skräckexemplet när man i Danmark diskuterar den invandrarrelaterade samhällsutvecklingen. Det förklarar Danmarks tidigare justitieminister Sören Pape Poulsen i en intervju med SVT:s Politikbyrån.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag vill inte vara oartig men jag vill ändå berätta ärligt hur vi diskuterar i Danmark, förklarar Sören Pape Poulsen för den svenska SVT-journalisten.

Han fortsätter:

– När vi debatterar invandring och kriminalpolitik säger vi alltid: "Vi vill inte ha det som i Sverige". Vi ser det som ett skräckexempel.

Sören Pape Poulsen, som i dag är partiledare för partiet De Konservative, berättar vidare om hur han besökte Sverige och pratade med en journalist.

– Journalisten sade något om att en minister faktiskt hade sagt att det kanske fanns en koppling mellan hög invandring och brottslighet. Jag var oartig och började skratta: "Hur kan ni ens diskutera det?" En blind kan känna med sin käpp att det är ett mycket stort problem.

– Jag vet att det är mycket politisk korrekthet i Sverige, men jag förstår bara inte varför ni inte säger som det är, fortsätter han.

Sören Pape Poulsen oroar sig för att problemen i Sverige ska fortsätta att sprida sig till Danmark.

– När du har ett svenskt pass är det bara att åka till Danmark... jag vet att det jag säger kanske är kontroversiellt, men jag tror att många danskar oroas av det här. Om vi skulle bli lite som Sverige vore det en katastrof.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Nära 1.000 skjutningar i USA – på en vecka

Efter BLM-kampanjen. Svarta gängvåldet eskalerar bortom kontroll.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.