Danska förslaget: Inga medborgarskap till invandrare från muslimska länder

Publicerad 19 augusti 2019 kl 18.20

Inrikes. Människor från muslimska länder ska inte kunna få danskt medborgarskap. Det säger nu Mette Thiesen från partiet Nya Borgerliga, som fått flera mandat i Folketinget.

Gilla artikeln på Facebook

I det danska folketingsvalet tidigare i år fick invandringskritiska Nya Borgerliga 2,4 procent av rösterna, eller fyra mandat i parlamentet.

En av dem var 38-årige Mette Thiesen.

Det är hon som nu skriver på Facebook att "människor från muslimska länder ska INTE ha danskt medborgarskap".

"Att få danskt medborgarskap är en fantastisk gåva. Vi måste ta hand om denna gåva och inte kasta bort den. Naturligtvis ska danskt medborgarskap inte ges till invandrare och ättlingar från länder där vi vet att invandrare och deras ättlingar betydligt oftare begår brott än danskar när de kommer hit", fortsätter hon.

I en intervju med Berlingske säger hon att inga undantag ska göras. Inte heller kristna som inte förväntas kunna ta till sig danska seder ska få medborgarskap. Nya Borgerliga menar att människor som kommer från länder präglade av "islamsk kultur" är överrepresenterade i brottsstatistiken, även om de inte är muslimer.

– Vi ska uteslutande bevilja medborgarskap till dem vi tror kommer gynna Danmark och som kommer att anamma danska värderingar och som inte begår brott, säger Mette Thiesen till tidningen.

Enligt den danske politikern ska en person, oavsett religiös tillhörighet, inte kunna få danskt medborgarskap om denne kommer från något av följande länder, säger hon i Berlingske: Irak, Afghanistan, Iran, Marocko, Pakistan, Somalia, Libanon, Syrien och Turkiet.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0