Därför, Hakelius, förefaller vi besatta av invandring

Av Tobias Svensson den 21 november 2013 kl 15.01

I min mening är Johan Hakelius fulmedias skarpaste krönikör. Konkurrensen är förvisso inte mördande, men Hakelius skriver oftast intelligent och välformulerat om stora och små ämnen.

Idag bjuder han på ett inlägg som är intressant på många sätt. Till att börja med är det trevligt att se hur stort inflytande alternativa medier faktiskt har numera, då han tar sitt avstamp i ett antal mejl han mottagit med anledning av nobelpristagaren Doris Lessings frånfälle. Troligen har dessa brevskrivare tagit intryck av Joakim Fredrikssons artikel i Fria Tider, där han lyfter fram Lessing som en dissident, med anledning av vad hon skrivit om fördummande debattklimat och politisk korrekthet.

Men Johan Hakelius menar att brevskrivarna är ointresserade av Doris Lessing och egentligen bara vill tala om invandringspolitiken:

"Men nästan alla ... Äsch, varför hymla? Alla, varenda en, undantagslöst, av de här brevskrivarna är egentligen ointresserade av Doris Lessing. De bryr sig inte om fritt tänkande, civilkurage eller självständig analys. De störs inte i första hand av den likriktade offentligheten. De bryr sig om en sak: invandring. Diskussionen kan börja var som helst, men den slutar alltid i invandring. Den kan handla om vilka principer som helst, men den hamnar likt förbannat i invandring. Det är ett enda monomant tjat."

Jag kan förstå att en person i etablissemanget uppfattar det på detta sätt, men det finns anledning att bemöta och förklara varför vi är många som fäster så stor uppmärksamhet vid just invandringsfrågan. Själv riktar jag ju här mycket fokus på denna fråga, men det beror inte på att jag skulle vara besatt eller helt sakna andra intressen.

Det finns två huvudsakliga skäl till att just invandringsfrågan måste behandlas av alternativ media. Det första är att denna fråga av etablissemanget behandlas på ett helt annat sätt än nästan alla andra frågor – man driver en tydlig och ensidig agenda där kritiska röster inte får komma till tals. Vill man yttra sig om exempelvis skatter eller välfärd, kan man göra det i etablerad media, där man också kan ta del av olika åsikter. Som vi vet är det helt omöjligt i frågor kring invandring och integration. Detta skapar en frustration, som jag tror är svår att förstå för personer som befinner sig i den politiskt korrekta värmen.

Det andra skälet till vårt intresse av invandringsfrågan kommer Hakelius själv in på, även om han inte riktigt förstår, eller åtminstone inte håller med oss:

"Men innebär det att invandringen är viktigare än alla andra frågor? Hänger hela vår framtid på invandringspolitiken? Finns det inget som spelar roll, vid sidan av invandringen? Ju fler brev jag får, ju mer funderar jag i de här banorna: Tänk om handelspolitiken är viktigare än invandringspolitiken? Eller socialpolitik­en. Kanske är energipolitiken mer avgörande för vår framtid? Tänk om till och med jordbrukspolitiken faktiskt är av större vikt än invandringspolitiken?"

Självklart finns det en mängd frågor och områden som är viktiga för vår framtid. Vi är dock många som menar att invandringen, inte minst med den volym som kommer till Sverige, påverkar i stort sett alla andra områden och vi kallar den därför för en ödesfråga. Ekonomin påverkas naturligtvis, i form av både skatter och välfärd, och vi hävdar att massinvandring omöjliggör både välfärd och skattesänkningar. Man kan helt enkelt inte ha ett generöst välfärdssystem och stor flyktinginvandring, vilket även välrenommerade ekonomer försökt förklara. Andra områden som är direkt påverkade av det stora inflödet är skolan och brottsligheten.

Jag brukar gå så långt att jag säger att så länge vi tillåter denna massinvandring, blir de andra politiska stötestenarna närmast betydelselösa. Om vi fortsätter att ha ett så pass ohämmat inflöde från Afrika och Mellanöstern i ett par decennier till, behöver vi inte fundera så mycket på skattenivåer eller socialsystem, för då är det slut.

Det är inte så att vi invandringskritiker konstant går och funderar på invandringsfrågan. Framför allt går vi inte ständigt och retar oss på de individer som kommit till vårt land, vilket politiskt korrekta människor på allvar verkar tro. Vi är dock övertygade om att invandringsfrågan är helt avgörande för vårt lands framtid och vi är oerhört frustrerade över att den, i vår mening, viktigaste frågan är just den som inte får diskuteras.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.