Huvudledare

Därför mörkade media om Federley

Publicerad 5 december 2020 kl 18.39

Ledare. Att etablissemangets mediekanaler in i det sista försöker tona ned pedofilskandalen kring Fredrick Federley beror inte bara på vänsterliberal kompiskorruption. Det viktigaste är att förhindra att en annan fråga hamnar i blickfånget: Den om HBTQ-rörelsens tillåtande syn på pedofili.

Gilla artikeln på Facebook

Förra veckan avslöjade nöjessajten Stoppa Pressarna att centerpolitikern Fredrick Federley inlett ett homosexuellt samboförhållande med en man som begått 22 grova våldtäkter mot barn. Av domen mot den 42-årige pedofilen framgår att han direktsände flera av övergreppen till en annan man som hejade på honom och kom med önskemål om vad han skulle göra.

Pedofilen flyttade ihop med Federley i somras, kort efter att han avtjänat två tredjedelar av det nioåriga fängelsestraff han dömts till. Federley, som själv är småbarnsförälder, var väl medveten om sin partners brottslighet och pedofila läggning.

Därefter har pedofilavslöjandena avlöst varandra. Snart kunde Stoppa Pressarna berätta att Federley ”gått på jakt efter sex” och besökt sexfester och gayklubbar i Bryssel tillsammans med en 46-årig man som dömts till fängelse för innehav och spridande av barnporr. Enligt domen ska mannen ha uttryckt en önskan om att våldta spädbarn.

Och i torsdags rapporterade Stoppa Pressarna att Federley haft ”privata och diskreta träffar” med ytterligare en pedofil – en man som enligt nättidningen är ”dömd för flera sexuella övergrepp mot unga barn, företrädesvis pojkar, och har suttit i fängelse för flera övergrepp och våldtäkter”.

Etablissemangsmedia har tonat ned eller helt mörkat skandalen. DN, SvD, SVT, och SR valde när Stoppa Pressarna först publicerade sitt scoop att i korta notiser skriva att Federley ”mår dåligt” och ”tar paus från politiken”, men utan att nämna pedofilkopplingarna.

På ledarplats i de stora tidningarna var det absurt nog länge helt tyst, trots att Federley är en av Sveriges namnkunnigaste politiker. Men för ett par dagar sedan, när spridningen av alternativa mediers artiklar i ämnet uppenbarligen började upplevas som alltför problematisk för etablissemanget, tog Expressens ledarsida pliktskyldigt upp pedofilaffären. Tystnaden kring skandalen beskriver Expressen eufemistiskt som att ”medierna har haft svårt att hantera de sensationella uppgifterna”. Federleys agerande kallar man ”omdömeslöst” och förordar att Centerpartiet bör avpollettera honom.

Men är den här affären bara resultatet av en enskild politikers dåliga omdöme? Så enkelt är det dessvärre inte, och det är av detta skäl som media haft svårt att bestämma sig för om de ska mörka händelsen eller inte. Centerpartiets pedofilskandal sätter fingret på något annat, nämligen den tillåtande syn på pedofili som länge varit utbredd i gayvärlden.

De flesta normala människor ogillar pedofiler. Federley däremot har ingenting emot att vara sambo med en man som gjort sig skyldig till ett stort antal grova våldtäkter mot barn. Problemet är inte att hans omdöme sviktar utan att han inte verkar se något större fel i att vuxna män har sex med barn. Och det är tyvärr ingen ovanlig inställning inom den så kallade HBTQ-rörelsen.

Exemplen på det är många. Den största och mest inflytelserika organisationen inom gayrörelsen är Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, RFSL. Organisationens danske grundare Axel Axgil var medlem i ett danskt nätverk för pedofiler, Pædofiligruppen, och dömd för att ha haft sex med minderåriga pojkar.

RFSL har alltsedan grundandet 1950 haft en extremt sexualliberal hållning även när det kommer till pedofili. Förbundet hävdade länge öppet att sex med barn var något fint som borde vara lagligt. I ett remissyttrande till 1977 års sexualbrottskommitté förordade RFSL legalisering av pedofili, bland annat med argumentet att det var skadligt för barn att inte få sexuella erfarenheter. RFSL menade att det var ”otillfredsställande att utredningen uttalat sig så negativt om sex mellan barn och vuxna även i de fall initiativet kom från den yngre”. Och i material som RFSL:s dåvarande ordförande Kjell Rindar skickade in till Justitiedepartementet 1983 återfinns följande uttalande:

”Vem är förbrytaren? Pedofilen som skänker ömhet och kärlek och främjar en naturlig sexual- och personlighetsutveckling eller s.k. normala människor som orsakar förvirring och med tabuterror hindrar den naturliga köns- och personlighetsutvecklingen?”

I materialet gjordes alltså på fullt allvar gällande att normala föräldrar skadar och terroriserar sina barn, medan sex med pedofiler däremot är naturligt, kärleksfullt och bra för barnens utveckling. Den som har svårt att tro att det är sant kan med fördel se konstnären Pål Hollenders film Pelle Polis som granskar RFSL:s syn på pedofili och övergreppskulturen inom den svenska homorörelsen. Fotografier av RFSL:s yttrande visas i filmen.

RFSL påstår sig idag ta avstånd från pedofili och hävdar att man lämnat sitt mörka förflutna bakom sig. Men samtidigt fortsätter RFSL att hylla pedofili-apologeterna som låg bakom organisationens långvariga lobbyarbete för att vuxna ska få ha sex med barn.

”Vi sörjer Axel Axgils bortgång men gläds över allt han åstadkommit och den betydelse hans arbete fortfarande har för hbt-personer i världen idag”, skrev RFSL i ett pressmeddelande när organisationens sexualbrottsdömde grundare gick ur tiden 2011. Samma år fick den nyss nämnde före detta förbundsordföranden Kjell Rindar hedersuppdraget att invigningstala på Pridefestivalen.

RFSL:s ”avståndstaganden” från pedofili klingar därför ihåligt. Och den långa, ständigt växande listan över företrädare för RFSL och Pride som gjort sig skyldiga till olika typer av sexuella övergrepp mot barn (se faktaruta nedan) talar sitt tydliga språk.

Den homosexuella rörelsen har ett pedofilproblem, nämligen att den inte ser pedofili som något problem. Fredrick Federleys förbindelser med grova sexualförbrytare är bara det senaste i en lång rad exempel på det.

FRIA TIDER

HBTQ-rörelsens kopplingar till pedofili

• Sommaren 2019 avslöjade Världen Idag att flera personer med kopplingar till Pride och närstående organisationer nyligen hade dömts för sexbrott mot barn. Bland de dömda pedofilerna fanns en hög chef för Pride.

• 2019 uppmärksammades att en "nyckelperson inom Pride" sökte sexkontakter med minderåriga på HBTQ-forumet Qruiser.

• I februari 2015 avslöjade Fria Tider att RFSL:s ordförande i Sydsverige åkt fast för våldtäkt och sexuella övergrepp mot flera pojkar. Mannen dömdes till 5,5 års fängelse.

• 2013 framkom det att Stockholm Pride rekryterat en person till en chefsposition, trots att det var känt att han dömts för våldtäkt på en 13-årig pojke.

• Sommaren 2012 avslöjade Fria Tider att pedofil­apologeten Kjell Rindar invigde Stockholm Pride.

•2006 avslöjade Stockholms Fria Tidning att HBTQ-forumet Qruiser användes för att sprida barnpornografi.

• Hösten 2003 dömdes RFSL Ungdoms ordförande till villkorlig dom för sexuella övergrepp mot en 13-årig pojke som var medlem i organisationen. Idag hade samma brott förmodligen bedömts som våldtäkt mot barn och resulterat i flera års fängelse.

• Sommaren 2002 avslöjade tidningen Världen idag en omfattande kommersiell sexhandel med barn på RFSL:s hemsida. Artiklarna vann Guldspaden och nominerades till Stora journalistpriset.

• Våren 1999 berättade Pål Hollender i Göteborgs-Posten att höga RFSL-företrädare förespråkar pedofili, men att de ligger lågt eftersom "opinionen inte klarar det än".

• 1993 visade en FN-rapport att RFSL:s reseguide Spartacus användes flitigt av pedofiler när de gjorde sina sexresor till Thailand. Guiden var, enligt FN, en vägledning för pedofiler som var på jakt efter barn utomlands.

• 1991 diskuterade RFSL:s förbundskongress en underavdelning för pedofiler. Motionen avslogs, men samma år avslöjades att Pedofila Arbetsgruppen hade en postbox som gick till RFSL:s adress.

• 1983 skickade RFSL ett sexualpolitiskt uttalande till Justitiedepartementet där man försvarade en positiv inställning till pedofili. ”Vem är förbrytaren? Pedofilen som skänker ömhet och kärlek och främjar en naturlig sexual- och personlighetsutveckling eller s.k. normala människor som orsakar förvirring och med tabuterror hindrar den naturliga köns- och personlighetsutvecklingen?” stod det bland annat i materialet.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.