Hanne Kjöller är ett känt ansikte på Dagens Nyheter.

DN-profilens 80-åriga mamma rånad – skyller på "manskulturen"

Publicerad 10 augusti 2020 kl 11.08

Media. DN-profilen Hanne Kjöllers 80-åriga mamma utsattes igår för ett personrån på Södermalm i Stockholm. Det berättar Hanne om på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Rånaren uppges ha gått till attack mot den 80-åriga mamman strax efter att färdtjänsten släppt av henne utanför hennes port. När en twittrare skyller rånet på "mångkulturen" svarar den mångåriga ledarskribenten på Dagens Nyheter med att skylla på "manskulturen".

"För att inte tala om manskulturen. För vad tror du Leif, du som bryr dig så mycket om kollektiva identiteter och skuld, var det en man (dvs en som du) eller en kvinna (dvs en som jag) som rånade min mamma?", twittrar Hanne Kjöller.

Hanne Kjöller skriver också om rånaren att denne är "Sannolikt känd på Maria beroendeklinik som är närliggande. Signalement lämnat och enligt mamma mycket specifikt utseende." Rånaren ska också ha haft en "extremt dålig tandstatus" och uppges ha sett ut som en tung missbrukare.

Enligt Hanne Kjöller har rånet anmälts till "telefoncentralen" på polisen. Fria Tider har varit i kontakt med polisens mediecenter, som inte hittar något larm om personrån på Södermalm i sina system.

– Inte vad jag kan se. Jag ser det som har inkommit till ledningscentralen. Jag kan se de ärenden där vi skickat en polisbil, och vi har ingen på den adressen, säger polisens presstalesman Anna Westberg till Fria Tider.

Westberg påpekar emellertid att rånet kan ha anmälts till polisen på annat sätt än via ledningscentralen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.