Hanne Kjöller.

DN-veteran chockad över utvecklingen: Sverige på väg att bli "som El Salvador"

Scrolla för video...

Publicerad 21 september 2023 kl 07.57

Inrikes. Den liberala profilen Hanne Kjöller är känd för att ha mörkat afghanska invandrares sexövergrepp på svenska flickor. Nu uppger hon sig själv vara chockad över utvecklingen i Sverige – och att problemen sopats under mattan.

Dela artikeln

– Jag är ingen domedagsprofet. Men det som händer nu hade jag inte kunnat föreställa mig för ett par år sedan.

Så säger Hanne Kjöller, 58, i ett panelsamtal i Axess TV där hon diskuterar den gängkriminella utvecklingen i Sverige tillsammans med de liberala opinionsbildarna Alice Teodorescu och Henrik Jönsson.

Hanne Kjöller var ledarskribent på Dagens Nyheter 1999–2016. I januari 2016 avslöjade Nyheter Idag att Kjöller hade mörkat spektakulära uppgifter om de omfattande övergrepp på tonårsflickor som begicks av en afghansk sexmobb på festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården i Stockholm.

När Hanne Kjöllers 80-åriga mamma för några år sedan blev rånad skyllde hon det hela på "manskulturen".

Men nu varnar DN-veteranen istället för att Sverige kan gå samma öde till mötes som det ökända centralamerikanska landet El Salvador.

– Jag hatar ord som "nolltolerans" och "nollvision", för en del skit får vi leva med i vårt samhälle. Men här tycker jag att det är en maktdemonstration och det är ett totalt parallellsamhälle, säger Hanne Kjöller om gängvåldet i Axess TV.

Den 58-åriga liberalen fortsätter:

– Jag säger inte att vi kommer att bli som El Salvador var 2015, men jag säger att det är åt det hållet vi går.

Hanne Kjöller förklarar vidare att hon är beredd att betala "priset" i form av integritetskränkningar för vanligt folk för att se till att vi inte "hamnar där".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Hushållen fortsätter hålla i plånboken

Konjunkturinstitutets nya prognos.. Lågkonjunkturen håller i sig även nästa år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.