Nya Sverigebilden
Utifrån Sveriges höga dödssiffror drar nu Donald Trump slutsatsen att USA gjort rätt i sin coronahantering.

Donald Trump använder Sverige som avskräckande exempel: "Vi gjorde rätt som stängde ner"

Publicerad 30 april 2020 kl 17.13

Utrikes. Den svenska coronahanteringen används nu av den amerikanske presidenten Donald Trump som ett bevis på att han gjorde rätt när han stängde ner samhället för att stoppa covid-19.
"Sverige betalar ett högt pris", skriver han på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare idag påstod SVT Nyheter att Donald Trump "verkar har vänt i sin syn på Sveriges hantering av coronapandemin".

"Tidigare har han varit kritisk men nu tar han Sverige som exempel på att folk kan sköta distansering utan lagar", fortsatte den statliga nyheskanalen.

Men på torsdagseftermiddagen postar Trump ett inlägg på Twitter som i själva verket använder den svenska coronahanteringen som ett kraftigt avskräckande exempel.

Det var rätt av hans administration att stänga ner samhället, konstaterar den amerikanske presidenten.

"Trots uppgifter om motsatsen betalar nu Sverige ett högt pris för sitt beslut att inte stänga ner. Från idag har 2.462 personer dött där, ett mycket högre antal än i grannländerna Norge (207), Finland (206) och Danmark (443). USA fattade rätt beslut!", klargör han.

Detta är inte första gången Donald Trump använder Sverige som avskräckande exempel på hur man inte ska sköta ett samhälle. Tvärtom. Den svenska invandringspolitiken har flera gånger använts på liknande sätt.

Enbart Stockholm slår nu hela övriga Nordens dagliga dödssiffra. Det senaste dygnet rapporterade Finland in 5 nya dödsfall och Danmark 8 nya avlidna, mot Stockholms 87 dödsfall. Totalt har det dött 1.406 personer i covid-19 bara i den svenska huvudstaden.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.