USA-valet

Donald Trump besökte afroamerikansk kyrka

Publicerad 4 september 2016 kl 16.32
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Republikanernas presidentkandidat Donald Trump besökte igår en afroamerikansk kyrka i Detroit.

Gilla artikeln på Facebook

Av TV-bilder att döma såg Trump ut att stortrivas i Great Faith Ministries church under sitt besök. Amerikansk vänstermedia gjorde sig under lördagen och söndagen lustiga över att den 70-årige politikern "dansade" till musiken.

Trump passade även på att hålla ett kort tal inför församlingen.

– Den afroamerikanska kyrkan har i århundraden varit vårt lands samvete, så sant, sade han.

– Det är från bänkarna och predikstolarna och det kristna budskapet i svarta kyrkor över hela landet som medborgar­rättsrörelsen lyfte upp sin själ och lyfte upp denna nations själ.

Trump talade även om att han var där för att lyssna och lära.

Efter sitt tal mötte Trump, tillsammans med kyrkans pastorspar Wayne T. och Beverly Y. Jackson, stående ovationer från församlingen.

Nyfikna journalister var däremot inte välkomna in på gudstjänsten utan stoppades utanför. De videobilder som spridits inifrån den är mestadels tagna av privatpersoner. Utanför kyrkan samlades även en handfull demonstranter som protesterade mot att Trump besökte en svart kyrka.

WXYW Detroit, en lokal ABC-filial, skriver att Detroit är en stad med stora utmaningar.

80 procent av invånarna är svarta och 40 procent lever i fattigdom. Medianinkomsten i Detroit är endast hälften så stor som den är i resten av landet, enligt folkräkningen. Arbetslösheten är på väg ned, men är trots det fortsatt mycket hög och eleverna på stadens skolor släpar rejält efter sina jämnåriga på skolor i övriga landet.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0