Ebba Busch.

Ebba Busch-slakt på X efter attacken mot Åkesson

Publicerad 20 mars 2024 kl 06.56

Media. X, tidigare Twitter, översvämmas med negativa kommentarer om Kristdemokraterna och Ebba Busch efter partiledarens attack på Jimmie Åkesson.

Dela artikeln

Bråket började med att KD:s toppnamn till EU-parlamentet, liberalen Alice Teodorescu Måwe, i Dagens Nyheter markerade avstånd mot SD och förklarade att hon egentligen är för fri invandring.

Hon fortsatte sedan med att misstänkliggöra ledande SD-politiker för att de gick med i partiet tidigt och kritiserade invandringen innan det blev opportunt.

Efter att Åkesson apropå Alice Teodorescu Måwes utspel kritiserade "självgoda finborgare" ryckte KD-ledaren Ebba Busch in till sin väninnas försvar, vilket Fria Tider rapporterade om på tisdagen.

"Att Jimmie Åkesson passiv aggressivt och med ett mikroskopiskt fikonlöv, indirekt kallar Alice TM för 'självgoda finborgare' som 'inte är beredd att göra grovjobbet' när hon fått utstå dödshot för att bana väg för att SD kunnat sitta som eliten vid förhandlingsbordet på Tidö slott… Nej, det är inte okej", skriver KD-ledaren bland annat i ett långt inlägg på X.

Inlägget har nu fått närmare 1.000 kommentarer – och nästan alla är starkt kritiska.

Även Alice Teodorescu Måwes konto på X har översvämmats av tusentals kommentarer från personer som uppger sig vara besvikna eller rasande över KD-kandidatens kommentarer om Åkesson och SD. Många SD-väljare har tidigare av lite oklar anledning trott att liberalen Alice Teodorescu Måwe står på deras sida.

Ebba Buschs inlägg har över 600.000 visningar men endast cirka 800 gilla-markeringar.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.