Ebba Buschs skarpa ord till Åkesson: "Så skriver man inte"

Publicerad 19 mars 2024 kl 08.04

Inrikes. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch går nu till motangrepp mot SD-ledaren Jimmie Åkesson efter dennes verbala attack på Alice Teodorescu Måwe.

Dela artikeln

KD:s toppnamn inför EU-valet, liberalen Alice Teodorescu Måwe, har drabbats av ett svårt bakslag efter att ha tagit avstånd från SD.

I en intervju med Dagens Nyheter på fredagen underströk hon att hon inte har någonting gemensamt med Sverigedemokraterna, som "står för en annan syn på världen, som jag inte delar".

– Jag har inget gemensamt med SD. Jag vill att Sverige ska fortsätta ta emot små Alicear, sade Alice Teodorescu Måwe till DN.

Hon förklarade också att hon egentligen är för fri invandring och att det bara är "integrationen" som är problemet.

Intervjun har väckt stor vrede hos SD-sympatisörer, och Alice Teodorescu Måwes sociala mediekonton har översvämmats med starkt negativa kommentarer.

Jimmie Åkesson konstaterade själv i ett inlägg på X att han har "ofantligt svårt för dessa självgoda finborgare", vilket uppenbarligen syftade på Alice Teodorescu Måwe.

I ett långt inlägg besvarar Ebba Busch nu kritiken från Tidökollegan.

"Att Jimmie Åkesson passiv aggressivt och med ett mikroskopiskt fikonlöv, indirekt kallar Alice TM för 'självgoda finborgare' som 'inte är beredd att göra grovjobbet' när hon fått utstå dödshot för att bana väg för att SD kunnat sitta som eliten vid förhandlingsbordet på Tidö slott… Nej, det är inte okej", skriver KD-ledaren.

Hon anmärker också på att Åkesson i sitt inlägg inte direkt nämner Alice Teodorescu Måwe vid namn utan inleder med "Apropå ingenting alls".

"Apropå ingenting. Nej, just det så skriver man inte om man står rakryggat för sin sak", skriver Ebba Busch.

KD-ledaren anklagar också dem som kritiserar hennes EU-kandidat för att ägna sig åt "snöflingebeteende".

Ebba Buschs inlägg har fått hundratals kommentarer, varav de flesta är negativa.

"Hahaha, det är som att ni aktivt anstränger er för att åka ur riksdagen", skriver en användare exempelvis.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.