"Ynkligt": Jimmie Åkesson i bråk med KD:s toppkandidat

Publicerad 15 mars 2024 kl 16.26

Inrikes. Kristdemokraternas toppnamn Alice Teodorescu Måwe "har inget gemensamt med Sverigedemokraterna", förklarar hon. Hennes utspel får SD-ledaren Jimmie Åkesson att slå tillbaka:
– Jag har alltid haft så ofantligt svårt för dessa självgoda finborgare.

Dela artikeln

Alice Teodorescu Måwe är en liberal opinionsbildare som under kontroversiella former värvades till att bli KD:s toppnamn i EU-valet.

I en intervju med Dagens Nyheter på fredagen understryker hon att hon inte har någonting gemensamt med Sverigedemokraterna, som "står för en annan syn på världen, som jag inte delar".

– Jag har inget gemensamt med SD. Jag vill att Sverige ska fortsätta ta emot små Alicear, säger Alice Teodorescu Måwe till DN.

Den liberala profilen förklarar också att hon egentligen är för helt fri invandring, men att systemet vi har idag är dysfunktionellt.

– Jag har tagit illa vid mig när jag har klumpats ihop med personer och politiker som är emot invandring per definition. För det är inte jag, säger Alice Teodorescu Måwe till DN.

I ett X-inlägg "apropå ingenting alls" går SD-ledaren Jimmie Åkesson till motattack:

"Apropå ingenting alls: Jag har alltid haft så ofantligt svårt för dessa självgoda finborgare. De som i all sin förnämlighet uttrycker lite lagom realism, men samtidigt är antingen för fina eller för ängsliga för att röra sig utanför de av det vänsterliberala etablissemanget bestämda ramarna. Som istället låter de inte lika fina och värdiga göra grovjobbet, kratta manegen och ta den riktiga skiten, för att sen peka finger mot denna oborstade, obildade pöbel i syfte att befästa sin egen position som finare. Ynkligt."


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.