Terrordådet i Christchurch

Ebbas pappa till Löfven: Börja sopa framför din egen dörr först

Publicerad 15 mars 2019 kl 18.20

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) har erbjudit Nya Zeeland hjälp efter fredagens ekofascistiska terrorattack. Detta tror dock inte terroroffret Ebba Åkerlunds pappa Stefan att Nya Zeeland är intresserat av, skriver han Facebook idag.

Gilla artikeln på Facebook

Den 28-årige terroristen i Nya Zeeland förklarar i sitt manifest att han i sitt eget dåd bland annat motiverats av terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm 2017.

Han ville hämnas 11-åriga Ebba Åkerlund, som dödades i attacken. Detta nämner han uttryckligen.

Ebbas familj tar dock, såklart, starkt avstånd från terrorismen.

Hennes pappa Stefan skriver också på Facebook att han ser fram emot att se hur Nya Zeeland behandlar sina terroroffer.

"När jag vittnade i rätten sa jag att jag blir påmind om min dotters död hela tiden och det är inte bara när man pratar om Drottninggatan utan även när det sker liknande dåd i andra länder, men då hade jag självklart inte ens kunna tänka tanken att någon skulle skriva min dotters namn på ett gevär", skriver han.

"Skall bli spännande att se hur Nya Zeeland tar hand om terroroffren om man väljer Sveriges modell och bara postar ett brev, med texten 'beklagar sorgen' här har du 60.000 kr ring inte oss. Löfven vill bistå Nya Zeeland, har aldrig hört något mer förolämpande, jag tror inget land i Världen vill ha hjälp av Sverige att ta hand om terroroffer. Börja sopa framför egen dörr först", fortsätter han.

Enligt Ebbas pappa gör Sverige ingen skillnad på om en människa dör i en terrorattack eller blir påkörd av en rattfyllerist. Detta gör att hans ilska mot den svenska staten växer än mer, klargör han.

Han påpekar vidare att det i övriga Europa finns terrorfonder för offrens anhöriga, men Sverige "gör ingenting för oss drabbade, det blir snarare värre när man väljer en skymf till ersättning".


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ung SD-kvinna fick sparken av kommunen för naziskämt på fest

Dubbla måttstockar? SD-kandidat krossades av media efter spexfoto på tonårsfest.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Elever bojkottade HBTQ-teater

Föräldrarna höll barnen hemma.. Godkändes av rektor "trots skolplikt", rapporterar SVT.0 

Får vi kallaste vintern hittills?

Här är rekorden som behöver slås.. Men går det att lita på de gamla siffrorna?0 Plus

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0