Fallet Julian Assange

Ecuador: Assange "otacksam"

Publicerad 7 april 2019 kl 13.20

Utrikes. Regeringen i Ecuador tillbakavisar uppgifterna om att Wikileaksgrundaren Julian Assange är på väg att omedelbart vräkas från landets ambassad i London. Regeringen anklagar samtidigt Assange för att vara otacksam och respektlös.

Gilla artikeln på Facebook

Wikileaks uppgav i torsdags att Assange var på väg att kastas ut från ambassaden "inom dagar eller timmar".

Med hänvisning till en högt uppsatt regeringstjänsteman i Ecuador hävdade organisationen att Ecuador redan kommit överens om vräkningen med Storbritannien, skriver SR.

Men den ecuadorianska regeringen skriver nu i ett uttalande att man genomgående tillbakavisar "de falska nyheter som på sistone har cirkulerat på sociala medier, till stor del spridda av en organisation som kan knytas till Julian Assange, om en nära förestående annullering av den diplomatiska asyl som beviljats honom sedan 2012".

Uttalandet fortsätter med hårda ord mot Wikileaksgrundaren:

"Genom att sprida information som förvränger verkligheten, utrycker (Assange) och hans medarbetare återigen sin otacksamhet och brist på respekt gentemot Ecuador."

Twitter svarar Wikileaks genom att peka på att Ecuador endast dementerar påståendet att en vräkning är "nära förestående". Wikileaks skriver dessutom att utrikesministern i Ecuador i sitt uttalande två gånger hänvisar till att Wikileaks läckt dokument som visat att det sydamerikanska landets president kan knytas till en korruptionsskandal.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0