Fallet Julian Assange

Ecuador: Assange "otacksam"

Publicerad 7 april 2019 kl 13.20

Utrikes. Regeringen i Ecuador tillbakavisar uppgifterna om att Wikileaksgrundaren Julian Assange är på väg att omedelbart vräkas från landets ambassad i London. Regeringen anklagar samtidigt Assange för att vara otacksam och respektlös.

Gilla artikeln på Facebook

Wikileaks uppgav i torsdags att Assange var på väg att kastas ut från ambassaden "inom dagar eller timmar".

Med hänvisning till en högt uppsatt regeringstjänsteman i Ecuador hävdade organisationen att Ecuador redan kommit överens om vräkningen med Storbritannien, skriver SR.

Men den ecuadorianska regeringen skriver nu i ett uttalande att man genomgående tillbakavisar "de falska nyheter som på sistone har cirkulerat på sociala medier, till stor del spridda av en organisation som kan knytas till Julian Assange, om en nära förestående annullering av den diplomatiska asyl som beviljats honom sedan 2012".

Uttalandet fortsätter med hårda ord mot Wikileaksgrundaren:

"Genom att sprida information som förvränger verkligheten, utrycker (Assange) och hans medarbetare återigen sin otacksamhet och brist på respekt gentemot Ecuador."

Twitter svarar Wikileaks genom att peka på att Ecuador endast dementerar påståendet att en vräkning är "nära förestående". Wikileaks skriver dessutom att utrikesministern i Ecuador i sitt uttalande två gånger hänvisar till att Wikileaks läckt dokument som visat att det sydamerikanska landets president kan knytas till en korruptionsskandal.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Jämförs med zombieapokalyps. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0