FAST. En man körde på den machetebeväpnade 21-årige Mohamed med sin bil och avvärjde därmed ett blodbad. Här har den aggressive syriske mördaren gripits av polisen.

Asylsökare från Syrien högg ihjäl gravid kvinna och skadade ytterligare två i machetedåd i Tyskland

  • Gärningsmannen: Asylsökaren Mohamed, 21, från Syrien
  • Högg ihjäl gravid polsk kollega i dispyt på jobbet
  • Knivhögg ytterligare två medan folk sprang i panik
  • "Han var helt galen". Bilist ingrep och körde på Mohamed
Publicerad 24 juli 2016 kl 18.05
Av Mattias Albinsson

Utrikes. En gravid kvinna har dödats och ytterligare två människor har skadats i en macheteattack i den tyska staden Reutlingen i Baden-Württemberg i södra Tyskland. Gärningsmannen har gripits; den 21-årige asylsökaren Mohamed från Syrien. Polisen säger att det inte rör sig om ett terrordåd.
– Han var helt galen. Han sprang med sin machete bakom en polisbil till och med, berättar ett vittne.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt tyska Bild inträffade dådet utanför en turkisk kebabrestaurang omkring klockan halv fem på eftermiddagen. Den mördade kvinnan uppges ha arbetat som städerska på restaurangen där även 21-åringen var anställd.

Förutom kvinnan, som var gravid, gick mannen till attack mot och högg ytterligare två personer med en 80 centimeter lång kniv. De skadade är en man och en kvinna, skriver Stuttgarter-Zeitung. Människor uppges ha sprungit i panik från platsen.

En man har gripits för dådet. På bilder som cirkulerar i sociala medier syns en skäggig och blodig man som brottats ned på marken och försetts med handbojor av polisen. Den gripne mannen har identifierats som en 21-årig asylsökare från Syrien som är känd av polisen sedan tidigare.

Påkörd av bil
En bilist uppges ha fått stopp på vansinnet genom att helt sonika köra på den machetebeväpnade galningen.

– Han var helt galen. Han sprang med sin machete bakom en polisbil till och med, berättar ett vittne och tillägger:

– En BMW-förare gasade på och körde över honom. Sedan låg han framstupa på marken och rörde sig inte mer.

Bakom ratten på bilen satt 22-årige Alper, son till ägaren av en kebabrestaurang. Det rådiga ingripandet förhindrade sannolikt ett värre blodbad.

Reutlingen ligger i södra Tyskland. Bild: Google Maps

Mördade sin kollega
Dådet ska ha inträffat i centrala Reutlingen, en stad med drygt 100.000 invånare. Gärningsmannens motiv börjar nu klarna.

Stuttgarter-Zeitung skriver att den döda kvinnan var en gravid polsk kvinna som asylsökaren var förälskad i. Det är däremot oklart om de haft ett förhållande med varandra.

Kollegorna började gräla och plötsligt grep 21-åringen tag i en större kniv och svingade med den medan han sprang genom genom restaurangen. På en busshållplats utanför högg han ihjäl kvinnan och attackerade ytterligare flera personer.

Polisen har avfärdat de initiala misstankarna om att macheteattacken var ett terrordåd. Allmänheten uppges inte behöva oroa sig för fler gärningsmän eller att det finns en hotbild mot invånarna i Reutlingen.

"Trevlig kille"
21-åringens kolleger beskriver honom som en "trevlig kille" som kom till Tyskland för ett och ett halvt år sedan.

Enligt Nihat Yildirim, farbror till kebabrestaurangens ägare, heter 21-åringen Mohamed och kommer från Aleppo i Syrien. Han ska ha sökt och fått jobb på restaurangen i samband med den muslimska fastemånaden ramadan då det behövdes mer personal.

En 20-årig kollega till Mohamed berättar att den mördade kvinnan bland annat brukade hjälpa till med disken. Själv höll han vid halv fem-tiden på att fylla på Coca Cola i en läskmaskin när den 21-årige asylsökaren plötsligt fick sitt raseriutbrott.

– Jag blev rädd och sprang därifrån, säger han.

Utanför restaurangen gick 21-åringen därefter till våldsam attack mot den gravida kollegan. Flera personer larmade polisen, men för kvinnan var det för sent. Hon avled på plats av sina svåra skador.


USA-kravallerna
Sveriges nya adel

Hovrätten friar: Orimligt kräva att invandrare ska följa svensk lag. Kan man inte svenska så kan man ju inte läsa lagar, resonerar domstolen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.