Gruppvåldtäkten i Fittja
Trapphuset i Fittja där gruppvåldtäkten ägde rum.

"En skojgrej" när upp till 20 invandrare våldtog kvinna

Publicerad 3 december 2017 kl 10.18

Inrikes. En av de fem invandrare som åtalats för den bestialiska gruppvåldtäkten i Fittja beskriver händelsen, som involverade uppemot 20 gärningsmän, som en kul grej.
– Det var mer på skoj, en skojgrej typ, säger han i polisförhör enligt Metro.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 14 augusti förra året som kvinnan utsattes för en mycket sadistisk gruppvåldtäkt i ett trapphus i Stockholmsförorten Fittja som ska ha pågått i timmar.

– Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. De diskuterade, vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik, säger offret i förhör, enligt Metro.

Hon berättade att hon "fick så mycket stryk" att hon "var helt borta vissa stunder".

– De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod och väntade med byxorna nere och väntade på sin tur.

Dunkade huvudet mot trappan
Polisen har lyckats identifiera fem män mellan 19 och 29 år – alla invandrare från bland annat Somalia och Irak – som i november åtalades för inblandning i våldtäkten.

Enligt åtalet bestod våldet i att kvinnan "hölls fast, att hon drogs i håret, att hennes huvud dunkades mot en trappa så att hon tappade medvetandet, att hennes kläder slets av, att hon fick slag och sparkar, samt att en kniv visades upp för henne samtidigt som hon blev tillsagd att vara tyst". Vissa av invandrarna ska även ha skrattat och filmat medan gruppvåldtäkten pågick.

En av de åtalade, en 23-åring, berättar i förhör om hur hur hans vänner agerade när han själv hade sex med kvinnan.

– De skrattade och de såg också. Vissa filmade, vissa sa ’fan vad äcklig du är’ typ sådär. Det var mer på skoj, en skojgrej typ, säger han enligt Metro.

Fick ingen hjälp – kallades "äcklig"
Efter det bestialiska övergreppet försökte kvinnan, som är i 30-årsåldern, förgäves få hjälp från andra boende i Fittja.

– Men, usch du har sperma i ansiktet och på kläderna, bland inte in oss, ska en person ha sagt.

Kvinnan fick också höra att hon var "äcklig" eftersom hon hade "sperma i håret". Inte heller spärrvakten vid tunnelbanestationen ville hjälpa henne, utan hon fick själv ta sig till centrala Stockholm för att få hjälp att komma till sjukhus.

En man som blev vittne till gruppvåldtäkten valde trots det att inte ingripa – eftersom han bott i Fittja i 15 år och "lärt sig att inte se eller höra så mycket”.

"Tortyrliknande trauma"
Kvinnas mälsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz har uppgett till Metro att det rör sig om ett av de värsta våldtäktsmål hon stött på under sina 26 verksamma år.

"Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient", skriver Massi Fritz till tidningen.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.