Flyktingbarn våldtog familjehemmets dotter: "Trodde det var lagligt"

Publicerad 20 juni 2019 kl 14.32

Inrikes. Ett så kallat ensamkommande flyktingbarn som tros ha ljugit om sin ålder misstänks nu ha våldtagit dottern i den familj som tog emot honom, uppger Lokaltidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Ytterligare ett fall har nu uppdagats där en så kallad ensamkommande har våldtagit barnet i den familj som tagit emot honom.

Det var i april som den unge invandraren, som uppgett sig vara 17 år gammal, tilltvingade sig sex med den "betydligt yngre flickan", som Lokaltidningen uttrycker det.

Invandraren erkänner att han haft sex med flickan, men menar att han inte begått något brott. Detta eftersom hans agerande skulle ha varit laglig i hans hemland, säger han i ett polisförhör.

Mannen har "medgett händelsen till viss del men uppgett att han inte känner till vad som gäller i landet vad gäller sex och samlevnad. Rektorer på skolorna är skyldiga att informera varje ensamkommande om vad som gäller beträffande sex och samlevnad i Sverige", skriver förvaltningsrätten i sin dom, där det också framgår att mannen visst fått berättat för sig vilka lagar som gäller.

Förvaltningsrätten har nu beslutat att mannen ska omhändertas omedelbart. I annat fall hade åklagaren begärt honom häktad misstänkt för våldtäkt mot barn, det brott som han väntas åtalas för.

Invandrarens gode man menar dock att tvångsomhändertagandet kommer förstöra invandrarens skolgång, och att det är helt omotiverat eftersom barnvåldtäkten var "en engångsföreteelse".

Rättens utredning visar även att mannen troligen är över 20 år gammal, och att han alltså ljugit för myndigheterna om sin ålder, vilket vid en fällande dom kommer innebära ett hårdare straff.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus