Flyktingbarn våldtog familjehemmets dotter: "Trodde det var lagligt"

Publicerad 20 juni 2019 kl 14.32

Inrikes. Ett så kallat ensamkommande flyktingbarn som tros ha ljugit om sin ålder misstänks nu ha våldtagit dottern i den familj som tog emot honom, uppger Lokaltidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Ytterligare ett fall har nu uppdagats där en så kallad ensamkommande har våldtagit barnet i den familj som tagit emot honom.

Det var i april som den unge invandraren, som uppgett sig vara 17 år gammal, tilltvingade sig sex med den "betydligt yngre flickan", som Lokaltidningen uttrycker det.

Invandraren erkänner att han haft sex med flickan, men menar att han inte begått något brott. Detta eftersom hans agerande skulle ha varit laglig i hans hemland, säger han i ett polisförhör.

Mannen har "medgett händelsen till viss del men uppgett att han inte känner till vad som gäller i landet vad gäller sex och samlevnad. Rektorer på skolorna är skyldiga att informera varje ensamkommande om vad som gäller beträffande sex och samlevnad i Sverige", skriver förvaltningsrätten i sin dom, där det också framgår att mannen visst fått berättat för sig vilka lagar som gäller.

Förvaltningsrätten har nu beslutat att mannen ska omhändertas omedelbart. I annat fall hade åklagaren begärt honom häktad misstänkt för våldtäkt mot barn, det brott som han väntas åtalas för.

Invandrarens gode man menar dock att tvångsomhändertagandet kommer förstöra invandrarens skolgång, och att det är helt omotiverat eftersom barnvåldtäkten var "en engångsföreteelse".

Rättens utredning visar även att mannen troligen är över 20 år gammal, och att han alltså ljugit för myndigheterna om sin ålder, vilket vid en fällande dom kommer innebära ett hårdare straff.


Nyheter från förstasidan

"Ren rasism?" – L-toppens reaktion när bilist tutar på långsamma afghaner

Liberalen hånas friskt. Berättade om misstänkt rasistattack vid parkeringsinfart i Sala.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om västs och östs vägval.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0