Flyktingbarn våldtog familjehemmets dotter: "Trodde det var lagligt"

Publicerad 20 juni 2019 kl 14.32

Inrikes. Ett så kallat ensamkommande flyktingbarn som tros ha ljugit om sin ålder misstänks nu ha våldtagit dottern i den familj som tog emot honom, uppger Lokaltidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Ytterligare ett fall har nu uppdagats där en så kallad ensamkommande har våldtagit barnet i den familj som tagit emot honom.

Det var i april som den unge invandraren, som uppgett sig vara 17 år gammal, tilltvingade sig sex med den "betydligt yngre flickan", som Lokaltidningen uttrycker det.

Invandraren erkänner att han haft sex med flickan, men menar att han inte begått något brott. Detta eftersom hans agerande skulle ha varit laglig i hans hemland, säger han i ett polisförhör.

Mannen har "medgett händelsen till viss del men uppgett att han inte känner till vad som gäller i landet vad gäller sex och samlevnad. Rektorer på skolorna är skyldiga att informera varje ensamkommande om vad som gäller beträffande sex och samlevnad i Sverige", skriver förvaltningsrätten i sin dom, där det också framgår att mannen visst fått berättat för sig vilka lagar som gäller.

Förvaltningsrätten har nu beslutat att mannen ska omhändertas omedelbart. I annat fall hade åklagaren begärt honom häktad misstänkt för våldtäkt mot barn, det brott som han väntas åtalas för.

Invandrarens gode man menar dock att tvångsomhändertagandet kommer förstöra invandrarens skolgång, och att det är helt omotiverat eftersom barnvåldtäkten var "en engångsföreteelse".

Rättens utredning visar även att mannen troligen är över 20 år gammal, och att han alltså ljugit för myndigheterna om sin ålder, vilket vid en fällande dom kommer innebära ett hårdare straff.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0