Asylkaoset

EU-plan ska stoppa invandring via Turkiet

Publicerad 4 oktober 2015 kl 16.32

Utrikes. Ökad kustbevakning i Egeiska havet och i den grekiska övärlden ska få stopp på den illegala invandringen från Turkiet. EU-kommissionen vill nu enas med Turkiet om att repatriera invandrare till stora flyktingläger som ska byggas på turkisk mark, skriver tyska FAZ i sin söndagsupplaga.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt FAZ ska både grekisk och turkisk kustbevakning patrullera Egeiska havet under översyn av EU:s gränsskydds­myndighet Frontex, enligt planen. De invandrare som påträffas ska sedan repatrieras till Turkiet.

Hittills har de operationer som Frontex genomfört på Medelhavet inte inneburit något gränsskydd, eftersom invandrarna som påträffas på havet istället plockas upp av myndigheterna och får skjuts in i EU. Men nu blir det alltså ändring på det, om EU-kommissionen lyckas komma överens med sina turkiska motparter på måndag, när Turkiets president Recep Tayyip Erdogan besöker Bryssel.

EU-kommissionen ska ha utarbetat förslaget tillsammans med Tyskland och Frankrike.

Totalt ska de nya turkiska lägren ha kapacitet för två miljoner invandrare, vilket EU-kommissionen räknar med att kommer att innebära en slutet för den illegala invandringen via länder som Ungern och Österrike till Tyskland och Sverige.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

S-politiker gripen för våldtäkt

Anhölls på fredagen. Brottet ska ha riktats mot en kvinna politikern är bekant med.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Jämförs med zombieapokalyps. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0