Bonnierstriden om Marcus Oscarsson
Marcus Oscarsson säger till TV4 att han inte tänker ge efter för Expressen.

Marcus Oscarsson tvingades fly sitt hem via balkongen mitt i natten jagad av Expressens journalister

Publicerad 26 november 2016 kl 19.48
Av Mattias Albinsson

Media. Expressen uppges trakassera den folkkäre TV4-profilen och politiske kommentatorn Marcus Oscarsson i hans hem. Det skriver han själv på Facebook.
"Ännu en 'falsk nyhet' vi har inte trakasserat", hävdar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Under fredags­kvällen dök ett TV-team från Expressen upp utanför Oscarssons lägenhet och ringde på hans dörr för att ställa frågor om saker han skrivit på Facebook. De vägrade gå därifrån och stannade kvar utanför bostaden till efter midnatt.

"Till er i Expressens filmkamera-team som var utanför min lägenhetsdörr igår kväll och halva natten och ringde på min dörr mm så jag efter midnatt fick fly via balkongen till ett hotell….", skriver Oscarsson på Facebook och fortsätter:

"Nu har jag varit och köpt glass och god Lindtchoklad så ikväll kan jag komma ut och ge er lite gottigottgott som ni kan mumsa på samtidigt om ni ser 'Så mycket bättre' i era mobiler."

I sitt inlägg på Facebook anklagar Oscarsson Expressen för att ljuga. Han dementerar att han suttit i krismöte med TV4 och tillbakavisar att kritiken mot honom varit "hård".

I Nyhetsmorgon under lördagen sade han att han inte ångrar någonting eller tänker vika sig för Expressens hätska kampanj.

– Absolut inte! Jag kommer köra på som vanligt. Full gas, högsta växel! sade han.

Såväl Expressen som TV4 ingår i Bonnier­koncernen som är Sveriges mäktigaste medie­imperium. På Expressen anser man att TV4 agerar felaktigt som låter Oscarsson vara kvar. Detta sedan han skrivit saker på sin Facebook­sida som av den vänster­liberala tidningen tolkats som att han hyser högeråsikter.

Uppdatering:
Fria Tider pratade med Expressen under lördags­kvällen och sökte då tidningens nyhetschef för kommentar. Expressen bad att få återkomma, men hörde aldrig av sig.

I inlägg på Twitter påstår nu Expressen att det Marcus Oscarsson skriver på Facebook inte stämmer.

TV4:s Marcus Oscarsson vill "med maximal kraft stoppa all islamism" – Expressen: "Han måste stoppas"


Nyheter från förstasidan

Ann Linde i Israel

Ska "nystarta" Sveriges relation med landet. Första besöket av en svensk utrikesminister på tio år.0 

Ekonominyheter

"Kosten explodieren". Energipriser och matkostnader leder utvecklingen när tillvaron i Tyskland blir allt dyrare.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.