Bonnierstriden om Marcus Oscarsson
Marcus Oscarsson i TV-rutan.

TV4:s Marcus Oscarsson vill "med maximal kraft stoppa all islamism" – Expressen: "Han måste stoppas"

Publicerad 25 november 2016 kl 14.33
Av Mattias Albinsson

Media. EU-länderna måste "med maximal kraft stoppa all islamism i Europa". Så uttrycker sig TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson på Facebook. Nu rasar vänster­liberala Expressen mot de islamist­fientliga formuleringarna.
– Jag tror att vi måste ta honom på allvar och han måste stoppas, säger Expressens Alex Schulman.

Gilla artikeln på Facebook

Det är en känslig politisk konflikt som rullas upp inom Bonnier­koncernen, ­ Sveriges mäktigaste medie­imperium. Den i TV-rutan välkände profilen och politiske kommentatorn Marcus Oscarsson skrev i onsdags­kväll ett inlägg på Facebook som kan tolkas som att han hyser höger­åsikter.

"Säkra Europas gränser med full kraft. Särskilt mot Turkiet. En repris av fjolårets flyktingström riskerar att helt knäcka EU", framför han som förslag. Dessutom efterlyser han ett "stort reformprogram för att med maximal kraft stoppa all islamism i Europa".

"Högerpopulistiskt", hävdar Alex Schulman i en så kallad poddradio.

Schulman är numera krönikör på Expressen, en av Bonnier­koncernens tidningar. Han har i uppgift att agitera för och slå vakt om tidningens vänster­liberala profil.

Förra helgen beklagade han sig över den svenska "empatilösheten". "Vi vill inte öppna våra hjärtan och våra gränser längre, vi vill få ett stopp på flyktingströmmen", skrev han då.

Nu rasar Alex Schulman mot koncern­kollegan Oscarsson och anklagar honom för att ha en retorik som "kommer direkt från Sverige­demokraterna" – ett parti han starkt ogillar. Han går till och med så långt att han påstår att TV4:s politiske kommentator är "Sveriges farligaste man".

– Jag tror att vi måste ta honom på allvar och han måste stoppas, kräver Schulman.

Det är emellertid oklart om Oscarssons islamist- och invandrings­kritiska inlägg på Facebook kommer bestraffas av Bonnier.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.