Cissi Wallin.

Expressen värvar Cissi Wallin: "En vinstlott"

Publicerad 31 januari 2020 kl 05.45

Media. Feministen Cissi Wallin, som nyligen dömdes för grovt förtal av Aftonbladets Fredrik Virtanen, blir nu ny krönikör i Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

– Expressen är nyfikna och publicistiskt modiga. Det kändes avgörande när jag tackade ja. Jag känner att detta är en vinstlott, både för mig och Expressen, säger Cissi Wallin i en kommentar till tidningen.

Den 34-åriga feministen dömdes så sent som i december i tingsrätten för för grovt förtal av Aftonbladetprofilen Fredrik Virtanen. Detta efter att hon i samband med metoo-kampanjen hösten 2017 anklagat Virtanen för att ha drogat och våldtagit henne år 2006.

Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter och Cissi Wallin dömdes också att betala ett skadestånd på totalt 90.000 kronor till Virtanen. Domen har överklagats av både Cicci Wallin och Fredrik Virtanen, som vill ha ett högre skadestånd.

Klas Granström, tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare på Expressen, säger att "Cissi Wallins perspektiv på samhällsutvecklingen blir ett starkt tillskott" till tidningens krönikor.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Media

Vetenskap

Så uppstod de svenska stenblocksfälten. Upptäckten unik för de senaste 200 åren.0 

Forskare: "Tydliga tecken" på hjärnskada vid svår covid-19. Syns även redan vid måttlig sjukdom, enligt svensk studie.0