Gruppvåldtäkten på Södermalm
Mark Zuckerberg är vd för Facebook.

Facebook blockerar sanna nyheter

Publicerad 25 december 2015 kl 10.40

Inrikes. Den USA-ägda sociala nätverkssajten Facebook har nu blockerat en nyhet om den bestialiska gruppvåldtäkten på Södermalm i Stockholm, trots att nyheten både är sann och bekräftas av polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider, Aftonbladet och The Local rapporterade alla om den friande domen mot det flyktingbarn som gjort sig skyldigt till gruppvåldtäkt mot en 23-årig kvinna på Södermalm. Men när amerikanska Infowars publicerade samma nyhet på engelska blockerades den av Facebook.

I november dömdes tre flyktingbarn för att ha genomfört gruppvåldtäkten tillsammans med andra. En av männen friades senare i hovrätten eftersom det inte hade bevisats att han var över 15 år när brottet begicks, trots att han uppgav sig vara betydligt äldre i syn asylansökan.

Amerikanska Infowars rapporterade om händelsen. Infowars förknippas främst med sin rapportering om konspirationsteorier även om innehållet är vederhäftigt och till stor del utgörs av vanliga nyheter. Man gästas regelbundet av ledande amerikanska politiker som Ron Paul, Rand Paul och nu senast i veckan genomförde man en timslång intervju med Donald Trump.

Men det hindrade inte Facebook från att helt radera artikeln om händelsen i Stockholm.

"Varje vecka har vi kunnat rapportera om invandrare som sexuellt angriper kvinnor i europeiska städer. Genom att öppna dörrarna på vid gavel för massinvandring importerar svenska politiker en våldtäktskultur som har gjort Sverige till västvärldens mest våldtagna land", skrev Infowars bland annat i sin första artikel.

Nu konstaterar man att artikeln har blivit raderad och att Facebooks nya raderingspolicy tillåter att länkar som innehåller "falsk information" tas bort från nätverket om det presenteras som riktiga nyheter. Men nyheten från Södermalm, som rapporterats av flera mainstream-källor, ingick inte i denna kategori utan tros istället ha blockerats till följd av politisk korrekthet.

Fria Tider har sökt Facebook i Sverige för en kommentar.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0