Facebook "skuggbannar" användare som sprider "desinformation"

Publicerad 27 maj 2021 kl 21.27

Media. Facebook har nu börjat använda så kallad skuggbannlysning mot användare som sprider inlägg som företagets så kallade faktagranskare har bedömt vara "desinformation".

Dela artikeln

Facebook har sedan tidigare anlitat en rad olika vänstergrupper som har fått i uppdrag att mot betalning gå igenom olika sidor och bedöma om de innehåller "desinformation".

Nätjätten har nu också börjat varna användare som försöker interagera med innehåll som bedömts utgöra desinformation.

De användare som trots varningarna väljer att dela den typen av inlägg kommer att drabbas av repressalier. Spridningen av deras inlägg kommer att strypas.

"Från och med nu kommer vi att minska spridningen av alla inlägg i nyhetsflödet från en persons Facebook-konto om personen upprepade gånger delat innehåll som har granskats av någon av våra faktagranskande partners", skriver Facebook på sin blogg.

Facebook uppger sig kämpa mot "desinformation" oavsett om det handlar om "falskt eller vilseledande innehåll om covid-19 och vacciner, klimatförändringar, val eller andra ämnen".


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.