Fängelse för morfar – våldtog åttaårigt barnbarn

Publicerad 3 april 2021 kl 15.15

Inrikes. En 65-årig man i Vellinge i Skåne döms till tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn. Skånska dagbladet var först med att rapportera om domen.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen har enligt domen mot honom vid två tillfällen förra året våldtagit sin dotterdotter, som vid tillfället var åtta år gammal. Övergreppen har skett medan han varit barnvakt.

Övergreppen avslöjades när den åttaåriga flickans mamma kom hem från jobbet och upptäckte att henes dotter inte hade några trosor på sig. Flickan berättade då att det var morfar som tagit av henne dem.

Flickan berättade därefter om de sexuella övergrepp hon utsatts för, vid två tillfällen, och hennes föräldrar larmade polisen. Polisens tekniker lyckades inte hitta några DNA-spår på flickans kläder eller kropp och hennes morfar nekade till brott.

När polisen undersökte 65-åringens dator däremot upptäcktes i hans webbhistorik att han tittat på barnpornografi samma dag som han varit barnvakt, något som ansågs vara en besvärande omständighet.

Malmö tingsrätt skriver om flickan att det "saknas anledning att misstänka att hon sanningslöst skulle vilja beskylla (sin morfar), en person som hon tycker och bryr sig mycket om, för den här typen av gärning". De dömer därför hennes morfar till tre års fängelse för våldtäkt mot barn. Han döms även att betala 165.000 kronor i skadestånd till dotterdottern.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Går inte att reglera". Nu blir transaktioner med kryptovaluta förbjudet i landet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0