Tumultet vid kongressen

FBI pekas ut för att ha startat stormningen

Publicerad 17 juni 2021 kl 10.44

Utrikes. Den federala polismyndigheten FBI anklagas nu för att ha provocerat fram den så kallade stormningen av Kapitolium i Washington – med hjälp av hemliga operatörer som nu mystiskt undgår åtal.

Gilla artikeln på Facebook

Upploppet vid Kapitolium är ännu omgärdat av en rad frågetecken, något som Fox News programledare Tucker Carlson nu tar upp i sitt program.

– Varför förhindrar Biden-administrationen oss från att veta vad som hände? Varför döljer administrationen fortfarande över 10.000 timmars övervakningsfilmer från USA:s huvudstad den 6 januari? Vad kan möjligen vara orsaken till detta? frågar han sig.

Tucker Carlson tar upp det faktum att flera av de personer som enligt utredningen haft en drivande roll i upploppet inte har åtalats – och att deras identiteter har sekretessbelagts.

Han hänvisar till en stor granskning som Revolver News har gjort av personer som ungått åtal.

Granskningen visar att många av de deltagare i upploppet som sluppit åtal tycks ha varit betydligt mer aggressiva och drivande än personer som faktiskt har åtalats.

– Vi vet att regeringen döljer identiteten på många tjänstemän vid brottsbekämpande myndigheter som var närvarande vid Kapitolium den 6 januari, inte bara tjänstemannen som dödade Ashli Babbitt. Enligt regeringens egen domstolsdokument deltog dessa brottsbekämpande tjänstemän i upploppet – ibland på ett våldsamma sätt, säger Tucker Carlson och fortsätter:

– Vi vet att regeringen drakoniskt har jagat de flesta personer som var närvarande vid Kapitolium den 6 januari. Ett rikstäckande dragnät har använts för att hitta dem – och många av dem befinner sig fortfarande i isoleringscell. Men konstigt nog har vissa av nyckelpersonerna som deltog den 6 januari inte åtalats.

Tucker Carlson konstaterar att "potentiellt varenda" person som inte har åtalats kan vara FBI-operatör.

Bland annat framgår av dokumenten att en av dem som undgått åtal, benämnd "Person 2", var med och "stormade barrikaderna" vid Kapitolium tillsammans med Thomas Caldwell, en 65-årig medlem i organisationen Oath Keepers. Caldwell hade också informerats om att en "quick reaction force", ledd av en "Person 3, skulle delta i stormningen.

– Nu kommer vi till den intressanta biten. Person 2 och Person 3 var arrangörer av upploppet. Staten vet vilka de är, men staten har inte åtalat dem. Varför är det så? Ni vet varför. De arbetade nästan säkert för FBI, säger Tucker Carlson.

Enligt Revolver News granskning framgår av målet mot Oath Keepers-medlemmar att det finns över 20 icke åtalade så kallade medkonspiratörer i stormningen. Trots att de begått i princip samma handlingar, i vissa fall betydligt mer allvarliga sådana, som dem som åtalats, har de alltså mystiskt undkommit att dras inför rätta.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nederländerna: Uteslut Ungern ur EU

Pedofillagen blev spiken i kistan. Nu vill liberala Nederländerna utesluta Ungern ur unionen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Rätt till vapen blir del av tjeckisk grundlag

Krafttag mot inskränkningsförsök från EU-håll.. Nu får tjeckerna en konstitution med rätt att bära vapen.0 

Orbán låter folket rösta om antipedofillagen

Efter aggressiva EU-responsen.. Ungerska väljarna får svara på fem frågor.0 

Israel kräver bojkott av Ben & Jerrys

Sätter press på USA-delstaters guvernörer.. Uppmanas "vidta relevanta åtgärder" mot glasstillverkaren.0 

Kritikförbud stred mot USA-konstitution

Journalist vann mot delstatsuniversitet.. Oförenligt med grundlagen förbjuda uppmaningar till bojkott av Israel.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0