I desperata sms berättade kvinnan att hon förgäves försökte gömma sig från de tre männen inne på en toalett.

Fick utvisningsbeslut – då tog trion en blondin som sexslav en hel natt

Publicerad 3 februari 2021 kl 07.01

Inrikes. Tre män från Irak åtalas för ha fört bort en kvinna, hållit henne fången under drygt tio timmar och brutalt våldtagit henne under knivhot. De misstänkta gärningsmännen skulle kort efter händelsen utvisas ur Sverige sedan de fått avslag på sina asylansökningar.

Gilla artikeln på Facebook

Övergreppet skedde enligt åtalet den 20 augusti 2020 i en lägenhet på Fabriksgatan i stadsdelen Gårda i Göteborg.

Under mer än 10 timmar ska kvinnan ha kvarhållits av de tre araberna och våldtagits oralt, vaginalt och analt.

– Hon blev tvingad att ta droger och har därefter inte haft möjlighet att göra något motstånd, säger åklagaren Christoffer Ohlson till Göteborgs-Posten.

Enligt Ohlson släpades kvinnan till platsen av våldtäktsmännen.

"Målsäganden har blivit fasthållen i håret, armar och ben samt slagen och skallad i ansiktet. Hon har hotats till livet, något som förstärkts genom att en gärningsman hållit en kniv mot hennes hals", står det i stämningsansökan.

I sms som kvinnan skickade till sin pojkvän i samband med övergreppet framgår att hon förgäves försökte gömma sig på en toalett.

"Dom kommer nu hjälp de våldtar mig", skriver hon.

"Rädda mig", vädjar kvinnan också.

Sedan kom inga fler meddelanden.

Pojkvän berättar i förhör att kvinnan kvällen innan våldtäkten hade attackerats av samma tre män.

"Drogs ner för trappa av tre araber"
– Hon väntade på mig vid paddan där vid Grönsakstorget och när jag är någon minut därifrån så ringer jag min tjej som är helt hysterisk och jättestressad. Hon berättar att tre arabiska killar ska ha dragit ner henne för någon trappa där vid paddan mot en restaurang och att de ska ha försökt att våldta henne där och ta hennes värdesaker.

Den gången lyckades hon dock slita sig undan männen, enligt pojkvännen. Men dagen efter hade hon inte samma tur.

– Jag har då smskontakt med henne och hon skriver att hon är vid Korsvägen och därefter så skriver hon att killarna ifrån i förrgår kommer efter henne. Hon skriver att hon försöker gömma sig och därefter så skickar hon något om något rum samt ett sms med bara bokstäver och därefter så är det tyst. Jag hör sedan inget mer ifrån henne fram tills hon kom springandes idag, sade pojkvännen i det första förhöret efter att kvinnan blivit våldtagen.

Hon lyckades smita från lägenheten efter drygt 10 timmar.

Skulle utvisas
De tre åtalade männen, som uppger sig vara 28, 28 respektive 24 år, nekar till brott. De har i förhör lyft fram att kvinnan var blond. Två av dem hävdar att de haft frivillig sexuell kontakt med kvinnan.

Alla tre tog sig till Sverige under asylkaoset hösten 2015. Två av dem har fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd och hade ett öppet ärende för återvändande senast 2020-09-21. Den tredje hade ett öppet ärende för återvändande senast 2020-08-12 – alltså en vecka före våldtäkten – och hade fått ett utvisningsbeslut på 1 år.

Åklagaren yrkar att alla tre ska dömas till utvisning.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.