Terrordådet i Nice

Flinande Mohamed tog selfie framför lastbilen

Publicerad 19 juli 2016 kl 15.36

Utrikes. Nya bilder visar hur Nice-terroristen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel poserar framför den lastbil som han några dagar senare skulle använda för att döda 84 människor i franska Nice.

Gilla artikeln på Facebook

På en av bilderna, som nu publiceras i franska medier, sitter den 31-årige araben inne i lastbilen tillsammans med en oidentifierad vän och gör någon form av gest med handen.

Ett annat foto visar Mohamed när han poserar framför fordonet, som han senare använde som ett vapen för att massmörda 84 människor under nationaldagen i Nice.

31-åringen, som sköts ihjäl av polis i samband med dådet, hade skickat en "selfie" till sin bror innan han skred till verket.

Brodern berättar för The Sun att han följde dramat på tv och hoppades att 31-åringen var i säkerhet.

– Fotot han skickade mig tidigare där han festade på gatorna i Nice fick mig att frukta att han kunde vara ett offer för attacken. Han såg så lugn och glad ut, som om han mådde hur bra som helst.

Släktingar har beskrivit Mohamed som en icke-troende person som bland annat åt fläsk och drack alkohol. Det verkar som om han först helt nyligen började visa intresse för islam och sedan snabbt radikaliserades. 31-åringen var känd av polisen sedan tidigare men inte på grund av verksamhet kopplad till extremism.

Bild:

© Privat

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel brukade misshandla sin fru, enligt personer i hans närhet.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

"Fantastiskt bra gjort" Fick hjälp av dottern att spåra skäggige nedskräparen.0 Plus

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0