Terrordådet i Nice
Demonstration efter terrordådet mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris.

Underrättelsechefen: Frankrike på väg mot inbördeskrig

Publicerad 18 juli 2016 kl 20.36

Utrikes. Patrick Calvar, chef för den franska underrättelsetjänsten DGSI, varnar för att landet är "på randen till ett inbördeskrig" som en följd av muslimska invandrares våldtäkter och terrorattacker.

Gilla artikeln på Facebook

Varningen från Frankrikes högst uppsatta säkerhetstjänsteman kom mindre än två månader innan terrorattentatet i Nice, som resulterade i minst 84 döda och hundratals skadade, rapporterar Daily Mail.

Under ett hemligt möte i maj talade Calvar, som är direktör för franska generaldirektoratet för inre säkerhet, om att Frankrike är nära ett inbördeskrig mellan "muslimer och högerextrema grupper".

– Vi är på randen till ett inbördeskrig. Jag tror att en konfrontation kommer att äga rum. En eller två fler terrorattacker till och det kommer att ske, sade han.

Kommentarerna läckte ut i media i förra veckan, dagar innan terrordådet i Nice.

– Varifrån kommer gnistan att komma som tänder krutet och omvandlar Frankrike till ett okontrollerbart land där grupper beväpnar sig för att skipa sin egen rättvisa? frågade sig 60-åringen enligt Daily Mail.

Under mötet nämnde Patrick Calvar också de omfattande sexofredanden och gruppvåldtäkter som invandrare från arabvärlden gjort sig skyldiga till på platser som Köln. Han varnade för att högerextrema grupper skulle kunna anordna "straffexpeditioner till förorten" för att hämnas på den typen av attacker.

Sexattackerna, i kombination med de muslimska terrordåden, skapar enligt underrättelsechefen en grogrund för blodiga sammandrabbningar mellan muslimer och invandringskritiker. Han spår liknande konfrontationer i andra västländer som tagit emot många muslimska invandrare.

– Det är det här som oroar mig när jag pratar med alla europeiska mina kollegor. Vi kommer förr eller senare skapa resurser för att ta itu med andra extremistgrupper, för konfrontation är oundvikligt.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0