Flyktingbarn "får ta en öl på krogen"

Publicerad 19 mars 2012 kl 07.36

Politik."De flesta med tonårsbarn hemma vet att det inte är så enkelt alla gånger", skriver Östran i ett reportage från flyktingbarnsboendet Horisont. Men att "tonåringarna" får gå ut och ta en öl på krogen är självklart, menar personalen på boendet.

Gilla artikeln på Facebook

- Hos oss sköter de sin ekonomi själva och lagar mat själva. De får gå ut och ta en öl påkrogen men inte dricka på boendet. Tidigare tillät vi övernattningar men nu har vi tagit bort det. Det blev bökigt, säger Ola Svensson, enhetschef på Horisont, till Östran.

Vad Ola däremot inte berättar är varför det blev "bökigt". Övernattningar förbjöds nämligen på Horisont först efter att en afghansk man, som uppger en ålder på 19 år, lurat med sig en 12-årig flicka upp på boendet och haft sex med henne flera gånger. Efter att mannen dömts för våldtäkt mot barn blev även boendet anmält eftersom de uppenbart kände till övergreppen men valde att inte ingripa.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Höll gränsen i 40.000 år. Det visar ny forskning om européernas historia.0 Plus

Nyheter från förstasidan

HBTQ-jurister tar strid med Alternativ för Sverige

Högerparti kräver skadestånd för valsabotage. Specialister på sexuella avvikelser kallas in för att försvara vänsteraktivisterna.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0