Två av afghanerna Omid (vänster) och Aziz (mitten) kallade i sms ett av offren för "hora" och åkallade den muslimske guden när de insåg att de skulle åka fast för våldtäkterna.

Flyktingbarnens sms-panik efter våldtäkterna: "Har du sagt något till horan? O Allah, vi har blivit avslöjade!"

Publicerad 12 juni 2017 kl 09.04

Inrikes. De tre så kallade flyktingbarnen bjöd flickorna på stora mängder alkohol innan de våldtog dem i en lägenhet i Brandbergen. Nu har afghanerna dömts till fängelse respektive ungdomsvård och två av dem utvisas ur Sverige. Ett av offren försökte begå självmord efter övergreppen.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Polisens översättning av flyktingbarnens sms efter våldtäkterna.

Sex ensamkommande hade i slutet av januari i år bjudit in tre flickor till en bostad på Arkens väg i Haninge söder om Stockholm. Under festen blev flickorna bjudna på mat och övertalades därefter att dricka sprit.

En av flickorna mådde så dåligt av alkoholen att hon inte kunde stå upp och var tvungen att kräkas innan hon svimmade. Omid, som påstår sig vara 17 år men ser betydligt äldre ut, hjälpte då henne in till ett sovrum där han enligt domen våldtog henne. Därefter kom Aziz, som uppger sig vara 18 år, och våldtog flickan en gång till – medan han höll för hennes mun.

Hon bad flera gånger båda flyktingbarnen att sluta, men de lyssnade inte.

Samtidigt som den ena flickan våldtogs i sovrummet med låst dörr blev hennes väninna våldtagen av Abdul i ett annat rum medan hon var medvetslös.

Den tredje flickan slängdes ut ur rummet där en av tjejerna våldtogs och stod utanför och grät och slog på dörren. Efter att dörren öppnats konfronterade hon våldtäktsmännen och fick då en hård örfil av Omid efter att hon sagt att våldtäkterna skulle polisanmälas. Ett av flyktingbarnen sa till henne att inte göra det eftersom de då riskerade utvisning.

Efter våldtäkterna och misshandeln flydde flickorna, som själva har asylbakgrund, från festen. Ett av offrens gode man kontaktade sedan polisen. De har mått psykiskt dåligt efteråt med självskadebeteenden, skriver Aftonbladet.

En av flickorna ville efter övergreppen begå självmord och skar sig i handleden med en kökskniv, enligt domen.

Flickan som blev våldtagen av Abdul har i polisförhör berättat att hon upptäckte flera blåmärken på kroppen när hon kom hem. Hon har vidare uppgett att hon drabbats av kraftiga smärtor i analen. 

När tjejen som blev våldtagen av Omid och Aziz genomgick en gynekologisk undersökning hittades sperma på hennes bröst och rygg. DNA-analysen gav träff på de två afghanerna.

Som bevis använde åklagaren också en sms-konversation mellan Omid och Aziz från den 30 januari i vilken flyktingbarnen diskuterar våldtäkterna. Här är en del av den i polisens översättning:

Omid: Har du sagt något till horan?
Aziz: Jag har inte sagt något. Från te-huset gav jag henne inte mer S.
Omid: Horan spelade berusad. Hon har förstått allt och berättat för NN3.

Aziz: Vilken hora.
Omid: Ja. Hon vet mer än vi själva vet.
Aziz: Vad har hon sagt till NN1?
Omid: Allt vi pratade om. Att jag kom till dig. Jag sa att du skulle gå.
Aziz: Å gud.
Omid: Å gud.
Aziz: Vi har blivit avslöjade.

Aziz, som uppger sig vara född 1998, döms av Södertörns tingsrätt för grov våldtäkt till ett år och tio månaders fängelse. Han utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända i tio års tid.

Hans kumpan Omid, som har uppgett 1999 som födelseår, döms för grov våldtäkt och misshandel till 10 månaders sluten ungdomsvård. Hade han dömts som vuxen hade han istället fått fyra års fängelse, enligt tingsrätten. Även Omid utvisas i tio år och han ska även att betala 5.000 kronor i skadestånd till tjejen han misshandlade.

Tillsammans ska de betala 178.800 kronor i skadestånd till våldtäktsoffret.

Abdul, född 1998, döms för våldtäkt till fem månaders sluten ungdomsvård. Han ska även betala 153.800 kronor i skadestånd till sitt offer. Han slipper dock utvisning.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Paul: Neokonservativa som hetsar för krig

Uppmanar Trump att hålla fast vid sina principer. "De neokonservativa omkring honom dreglar efter konflikt."0 

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.