FN-inspektörer besköts i Syrien

Publicerad 26 augusti 2013 kl 22.06

Politik.Oidentifierade krypskyttar besköt FN:s vapeninspektörer i en bil i Damaskus runt lunchtid på måndagen, rapporterar Reuters. Ingen människa skadades i attacken men inspektörernas fordon blev förstört.

Gilla artikeln på Facebook

Terroristerna lyckades först hindra att FN-inspektörerna, som leds av svensken Åke Sellström, kunde ta sig fram till platsen för den påstådda gasattacken som bland andra Carl Bildt och Peter Wolodarski menar utfördes av den syriska regeringen.

En talesman för FN säger till Expressen att inspektörerna tillfälligt tvingades avbryta uppdraget men att de senare kunde ta sig till en av förorterna där den misstänkta kemiska attacken ska ha ägt rum.

Senare på måndagen rapporterade Reuters att de fått kontakt med en läkare i FN-gruppen, som sade sig vara på plats i Mouadamiya där flera offer skulle finnas.

- Vi befinner oss i Rawdamoskén och träffar skadade människor. Våra läkare och inspektörer pratar med patienter och tar prover från offrens kroppar nu, sade läkaren som kallade sig Abu Karam till Reuters.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0