FN:s migrationsavtal
Arkivbild.

FN överens om "globalt migrationsavtal" som fastslår att "invandring är bra för världen"

USA har lämnat och Ungern stretar emot

Publicerad 14 juli 2018 kl 18.11

Utrikes. FN:s medlemsstater har nu kommit överens om ett globalistiskt avtal om invandring. Avtalet är det första av sitt slag i historien, och syftet uppges vara att "skapa vägar för människor att kunna förflytta sig säkert och lagligt i världen", rapporterar Sveriges Radio på lördagen.

Gilla artikeln på Facebook

Det nya ramavtalet kallas för en milstolpe i FN:s historia.

Aldrig tidigare har nämligen världens länder enats om en gemensam överenskommelse gällande invandring.

Avtalet, som är utformat som ett frivilligt sådant, innehåller 23 punkter med olika målsättningar.

Det handlar bland annat om att bekämpa människosmuggling, men även att på olika sätt "stärka" invandrares rättsliga ställning.

Uppgörelsen "hyllas" av så kallade migrationsexperter, skriver Sveriges Radio. Men helt enade är inte medlemsländerna. Bland annat sägs avtalet vara öppet för olika breda tolkningar.

Dessutom har USA och Donald Trump redan hoppat av förhandlingarna. 

Precis som i överläggningarna kring en gemensam invandringspolitik i EU, har även det nationalkonservativa Ungern protesterat mot det globalistiska migrationsavtalet. Ungern har flera gånger hotat lämna förhandlingarna då landet inte är berett att skriva under på avtalets grundprinciper, som enligt Ekot är: "migration är positiv för världen".

Det internationella invandringsavtalet har än så länge inte heller undertecknats. Detta ska ske på ett FN-toppmöte i december och förhandlingar kan därför fortfarande komma att förändra det. FN:s generalsekreterare António Guterres är dock redan positiv till överenskommelsen, eftersom världens "260 miljoner migranter" enligt honom tillför 10 procent av världsproduktionen.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Google stryper trafiken till Trump-vänliga sajter inför valet

Anklagas för storskalig valpåverkan. Även Fria Tider och Samhällsnytt har hamnat på sökjättens censurlista.0 

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.