FN:s migrationsavtal
Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Ungern och Polen tar strid mot FN:s migrationspakt: "Säkerhetshot"

Publicerad 28 december 2019 kl 17.26

Utrikes. Ungern och Polen gör nu allt i sin makt för att stoppa FN:s försök att omvandla sin globalistiska migrationspakt till grund för internationell lag, uppger Hungary Today.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i slutet av förra året som en mängd länder, däribland Sverige, klubbade igenom den hårt kritiserade så kallade migrationspakten i FN.

Flera länder motsatte sig dock avtalet och vägrade skriva på. Dessa menade att pakten försöker göra all invandring över världen laglig samtidigt som den kommer öka flödet av asylströmmar.

Media påstod dock envist att pakten inte var "juridiskt bindande".

Men nu har det som kritikerna befarade blivit verklighet, hävdar Ungern.

Landets utrikesminister Péter Szijjártó menar att FN och EU försöker göra migrationspakten till grund för internationell rätt.

– Det vi sade förra året, efter att Ungern, USA, Polen, Tjeckien, Israel och Brasilien hade avvisat FN:s migrationspaket, har blivit verklighet. Det var uppenbart redan vid den tidpunkten att FN, med stöd av EU, stegvis skulle försöka genomföra vad de inte lyckades med på en gång, säger han i ett uttalande.

Enligt den ungerske ministern har FN under året tagit fram en rad resolutioner som hänvisar till just migrationspakten och som försöker införliva den som referensgrund i internationell rätt.

Han påpekar att Ungerns ståndpunkt dock är solklar: migrationspakten får aldrig, helt eller delvis, bli del av internationell rätt. Det vore ett hot mot säkerheten i världen.

Szijjártó menar att FN relativiserar gränskontroller och gör allt till en fråga om "mänskliga rättigheter". Men för Ungern handlar det om en säkerhetsfråga. Invandring från tredje världen leder till våld, brott, islamism och terrorism, anser Ungern.

FN försöker rentav, hävdar han, göra det till en rättighet för människor att invandra till vilket land som helst i världen, och ser nu nationsgränserna som ett hinder för detta – precis det som migrationsavtalets kritiker befarade.

– Denna väg är oacceptabel för oss. Det står tydligt i folkrätten att de som tvingas fly från sitt hemland bör fly till det första säkra landet och stanna där tills de säkert kan återvända. FN främjar emellertid att de som flyr från eller lämnar sitt land av vilken anledning som helst ska kunna flytta fritt, även om det så är till andra sidan av jorden.


Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Omfattande IT-haveri på kontantfri storbank

Varken app, kort eller internetbanken fungerar.. SEB kan ha debiterat bankkort dubbelt – nu vill banken att kunderna löser problemet själva genom att gå igenom sina transaktioner i efterhand.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Även vargar kan apportera bollar. "När jag såg den första vargvalpen hämta bollen fick jag bokstavligen gåshud."0 

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0