FN:s migrationsavtal
Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Ungern och Polen tar strid mot FN:s migrationspakt: "Säkerhetshot"

Publicerad 28 december 2019 kl 17.26

Utrikes. Ungern och Polen gör nu allt i sin makt för att stoppa FN:s försök att omvandla sin globalistiska migrationspakt till grund för internationell lag, uppger Hungary Today.

Dela artikeln

Det var i slutet av förra året som en mängd länder, däribland Sverige, klubbade igenom den hårt kritiserade så kallade migrationspakten i FN.

Flera länder motsatte sig dock avtalet och vägrade skriva på. Dessa menade att pakten försöker göra all invandring över världen laglig samtidigt som den kommer öka flödet av asylströmmar.

Media påstod dock envist att pakten inte var "juridiskt bindande".

Men nu har det som kritikerna befarade blivit verklighet, hävdar Ungern.

Landets utrikesminister Péter Szijjártó menar att FN och EU försöker göra migrationspakten till grund för internationell rätt.

– Det vi sade förra året, efter att Ungern, USA, Polen, Tjeckien, Israel och Brasilien hade avvisat FN:s migrationspaket, har blivit verklighet. Det var uppenbart redan vid den tidpunkten att FN, med stöd av EU, stegvis skulle försöka genomföra vad de inte lyckades med på en gång, säger han i ett uttalande.

Enligt den ungerske ministern har FN under året tagit fram en rad resolutioner som hänvisar till just migrationspakten och som försöker införliva den som referensgrund i internationell rätt.

Han påpekar att Ungerns ståndpunkt dock är solklar: migrationspakten får aldrig, helt eller delvis, bli del av internationell rätt. Det vore ett hot mot säkerheten i världen.

Szijjártó menar att FN relativiserar gränskontroller och gör allt till en fråga om "mänskliga rättigheter". Men för Ungern handlar det om en säkerhetsfråga. Invandring från tredje världen leder till våld, brott, islamism och terrorism, anser Ungern.

FN försöker rentav, hävdar han, göra det till en rättighet för människor att invandra till vilket land som helst i världen, och ser nu nationsgränserna som ett hinder för detta – precis det som migrationsavtalets kritiker befarade.

– Denna väg är oacceptabel för oss. Det står tydligt i folkrätten att de som tvingas fly från sitt hemland bör fly till det första säkra landet och stanna där tills de säkert kan återvända. FN främjar emellertid att de som flyr från eller lämnar sitt land av vilken anledning som helst ska kunna flytta fritt, även om det så är till andra sidan av jorden.


Nyheter från förstasidan

Tyska KD ger upp invandringen

Skrotar Angela Merkels "välkomstkultur". Men i praktiken kommer partiet ändå att kontrolleras av vänstern.0 

Ekonominyheter

Kraftig inbromsning i företagarnas optimism

Företagarindikatorn minskar tydligt.. "Lite av ett bakslag i företagarnas annars försiktigt växande optimism."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Föreslår fredsförhandlingar under debatt. Reaktionerna: "Herregud!", "extremt allvarligt", "oacceptabelt".0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Ny substans motverkar fetma. Gav oväntad ökning av fettomsättningen hos möss.0 

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0