FN:s migrationsavtal
Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Östeuropa inför "varningsmekanism" mot mångkultur

Publicerad 26 juli 2019 kl 18.17

Utrikes. Flera östeuropeiska länder går nu samman för att motverka Västeuropas och EU:s försök att fortsätta fylla Europa med invandrare från tredje världen.

Gilla artikeln på Facebook

I slutet av förra året röstade FN igenom sin så kallade migrationspakt. Flera länder motsatte sig dock avtalet, och vägrade ansluta sig.

Förespråkarna upprepade påståendet att avtalet inte är "juridiskt bindande", trots att det i texten 38 gånger står att "Vi förbinder oss".

Syftet med avtalet är bland annat att organisera och skapa trygga vägar för invandrare över världen.

Motståndarna menade bestämt att pakten kommer leda till ännu mer massinvandring och i slutändan gör all invandring laglig.

Tidigare i veckan kom 14 EU-länder överens om en "solidaritetsmekanism" som påminner om migrationspaktens idéer, enligt den franske presidenten. Macron vill dock inte berätta vilka länder som ingår, men Sverige tros vara ett av dem. EU-länderna ska fördela asylsökare från tredje världen mellan sig. EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos, som förra året vädjade till alla FN:s medlemsstater att skriva på migrationspakten, förklarade att EU-länderna avser "hjälpa migranter i Libyen, organisera humanitära överföringar samt frivillig återvandring".

Samtidigt har Ungern nu ingått en egen överenskommelse med Polen och Estland om att i stället införa en "varningsmekanism" riktad mot just FN:s migrationspakt. Varningsmekanismen ska "motverka invandringsvurmande förslag i dess tidiga faser, oavsett om de är upprättade i FN eller i Bryssel", uppger About Hungary. Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó menar att globalisterna försöker göra migrationsavtalet tvingande för alla länder. Samtidigt bestrider han på nytt påståendet att pakten inte skulle vara bindande. Enligt honom blir allt som FN godkänner en del av internationell rätt och rättslig praxis, varför det nu är extra viktigt att bekämpa mångkulturförespråkare.


Kolumn. Klas Blom om en utveckling som kan ge banker och statsmakt oinskränkt kontroll över medborgarna.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bernie Sanders ger upp

Lämnar presidentvalkampanjen. I praktiken klart att Joe Biden får utmana Trump.0 

Ekonominyheter

Bunkring av torrvaror och djupfryst. Totalt steg försäljningen med 11 procent.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Högsta dagsnoteringen hittills. Avser endast personer som dött på sjukhus.0 

Tredje ADF-topp fick sin bil nedbränd

Våg av dåd mot tyska invandringskritiker.. "Man börjar nästan vänja sig vid vänsterns våldsorgier."0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur