FN:s migrationsavtal
Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Östeuropa inför "varningsmekanism" mot mångkultur

Publicerad 26 juli 2019 kl 18.17

Utrikes. Flera östeuropeiska länder går nu samman för att motverka Västeuropas och EU:s försök att fortsätta fylla Europa med invandrare från tredje världen.

Dela artikeln

I slutet av förra året röstade FN igenom sin så kallade migrationspakt. Flera länder motsatte sig dock avtalet, och vägrade ansluta sig.

Förespråkarna upprepade påståendet att avtalet inte är "juridiskt bindande", trots att det i texten 38 gånger står att "Vi förbinder oss".

Syftet med avtalet är bland annat att organisera och skapa trygga vägar för invandrare över världen.

Motståndarna menade bestämt att pakten kommer leda till ännu mer massinvandring och i slutändan gör all invandring laglig.

Tidigare i veckan kom 14 EU-länder överens om en "solidaritetsmekanism" som påminner om migrationspaktens idéer, enligt den franske presidenten. Macron vill dock inte berätta vilka länder som ingår, men Sverige tros vara ett av dem. EU-länderna ska fördela asylsökare från tredje världen mellan sig. EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos, som förra året vädjade till alla FN:s medlemsstater att skriva på migrationspakten, förklarade att EU-länderna avser "hjälpa migranter i Libyen, organisera humanitära överföringar samt frivillig återvandring".

Samtidigt har Ungern nu ingått en egen överenskommelse med Polen och Estland om att i stället införa en "varningsmekanism" riktad mot just FN:s migrationspakt. Varningsmekanismen ska "motverka invandringsvurmande förslag i dess tidiga faser, oavsett om de är upprättade i FN eller i Bryssel", uppger About Hungary. Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó menar att globalisterna försöker göra migrationsavtalet tvingande för alla länder. Samtidigt bestrider han på nytt påståendet att pakten inte skulle vara bindande. Enligt honom blir allt som FN godkänner en del av internationell rätt och rättslig praxis, varför det nu är extra viktigt att bekämpa mångkulturförespråkare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hyllades i media som "charmig, vänlig ung man". Domaren trodde han läst fel: "Hur kan något sådant inträffa?"0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Färre unga vuxna får antidepressiva. Avbrott i kraftiga ökningen.0 

Tecken på atmosfär runt jordlik planet. Upptäckten med James Webb-teleskopet.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0