Mora tingshus.

Förgrep sig sexuellt på sin dotter för att "kontrollera om hon var muslim"

Publicerad 25 januari 2021 kl 15.27

Inrikes. En afghansk man i 45-årsåldern i Dalarna har dömts till fängelse men slipper utvisning för att vid en rad tillfällen ha förgripit sig sexuellt på sin dotter. Han skyllde övergreppen på dottern och sade åt henne att be Allah om förlåtelse, enligt domen.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen kom till Sverige år 2015 från Afghanistan tillsammans med sin dotter. Övergreppen mot dottern begicks medan dottern enligt den svenska folkbokföringen var runt 14 år eller yngre, fram till i maj 2020.

Vid en rad tillfällen lade han sig bredvid dottern i hennes säng, kysste henne och smekte hennes bröst medan han onanerade eller tryckte sitt kön mot henne och gjorde samlagsliknande rörelser.

Flickan berättade i förhör att pappan efter det första tillfället förklarade för henne att det som hänt var hennes fel och att de skulle be tillsammans för att få Allahs förlåtelse.

När de bodde hemma hos ett svenskt par lade han sig nära henne på morgonen, juckade mot henne och "sade att han skulle kontrollera om hon var muslim", enligt domen.

Enligt dotterns pass utfärdat i Afghanistan var hon född år 2005. Det har därefter framkommit uppgifter som flickan fått från sin mor att hon i själva verket är född år 2007 och att hon därför är 13 år idag.

Övergreppen uppdagades när afghanen under våren 2020 misshandlade dottern inför deras grannar efter att hon hade tappat bort en mobiltelefon. Flickan berättade för det svenska paret om vad hon utsatts för.

Pappan, som har flera andra barn i Afghanistan, har nekat till brott och påstått att "bara visat kärlek" mot dottern när han legat bredvid henne i sängen. Han uppger också att han "haft problem med sin penis" med kliande utslag och att det varit "svårt att styra klådan".

Mora tingsrätt har nu dömt mannen till 10 månaders fängelse för fyra fall av sexuellt övergrepp mot barn samt ett fall av misshandel. Han får dock stanna i Sverige eftersom åklagaren inte hade yrkat att han skulle utvisas.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Vänsterextremister slog sönder Centerns lokal

Har startat "Kommando Annie Lööf".. Protesterar mot "vidrig nyliberal offensiv" som slår mot "kvinnor och migranter".0 

Sålde fentanyl som dödade 11 svenskar – frias helt

Hasan Osman i Skänninge går fri.. "Inte bevisat" att offren inte medvetet överdoserade.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0