Mora tingshus.

Förgrep sig sexuellt på sin dotter för att "kontrollera om hon var muslim"

Publicerad 25 januari 2021 kl 15.27

Inrikes. En afghansk man i 45-årsåldern i Dalarna har dömts till fängelse men slipper utvisning för att vid en rad tillfällen ha förgripit sig sexuellt på sin dotter. Han skyllde övergreppen på dottern och sade åt henne att be Allah om förlåtelse, enligt domen.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen kom till Sverige år 2015 från Afghanistan tillsammans med sin dotter. Övergreppen mot dottern begicks medan dottern enligt den svenska folkbokföringen var runt 14 år eller yngre, fram till i maj 2020.

Vid en rad tillfällen lade han sig bredvid dottern i hennes säng, kysste henne och smekte hennes bröst medan han onanerade eller tryckte sitt kön mot henne och gjorde samlagsliknande rörelser.

Flickan berättade i förhör att pappan efter det första tillfället förklarade för henne att det som hänt var hennes fel och att de skulle be tillsammans för att få Allahs förlåtelse.

När de bodde hemma hos ett svenskt par lade han sig nära henne på morgonen, juckade mot henne och "sade att han skulle kontrollera om hon var muslim", enligt domen.

Enligt dotterns pass utfärdat i Afghanistan var hon född år 2005. Det har därefter framkommit uppgifter som flickan fått från sin mor att hon i själva verket är född år 2007 och att hon därför är 13 år idag.

Övergreppen uppdagades när afghanen under våren 2020 misshandlade dottern inför deras grannar efter att hon hade tappat bort en mobiltelefon. Flickan berättade för det svenska paret om vad hon utsatts för.

Pappan, som har flera andra barn i Afghanistan, har nekat till brott och påstått att "bara visat kärlek" mot dottern när han legat bredvid henne i sängen. Han uppger också att han "haft problem med sin penis" med kliande utslag och att det varit "svårt att styra klådan".

Mora tingsrätt har nu dömt mannen till 10 månaders fängelse för fyra fall av sexuellt övergrepp mot barn samt ett fall av misshandel. Han får dock stanna i Sverige eftersom åklagaren inte hade yrkat att han skulle utvisas.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0