"Förrädare": Jimmie Åkessons hyllning till Nato sågas

Publicerad 7 mars 2024 kl 19.20

Inrikes. Jimmie Åkesson får hård kritik på sociala medier efter att ha hyllat Nato och Sveriges medlemskap i den USA-styrda militäralliansen.

Dela artikeln

På torsdagen stod det slutgiltigt klart att Sverige har blivit medlem i Nato.

Beskedet kommenterades snabbt av diverse politiker. En av dem var Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna som fram till nyligen var emot ett svenskt Natomedlemskap.

Åkesson skriver på X att Sverige visserligen "är en nation som i 200 år bejakat militär alliansfrihet", men att det är värt att bryta mot den traditionen efter att Ryssland invaderade Ukraina för två år sedan.

Han hävdar också att "Nato-inträdet idag har brett stöd hos svenska folket".

"Min övertygelse är att Sverige från och med nu är ett säkrare land, inte minst tillsammans med Finland och övriga Norden. Efter decenniers misskötsel av vårt nationella försvar ser jag inget realistiskt alternativ till Nato-medlemskap", skriver Åkesson vidare.

Bland kommentarerna till SD-ledarens inlägg är en mycket stor andel negativa.

"Det är så uppenbart att du har blivit köpt", skriver en användare – och en annan är inne på samma spår:

"Wallenberg måste ha öst pengar över er. Ni är bara låtsaspatrioter, skäms att ha röstat på er. Förra gången var sista gången."

Jimmie Åkesson anklagas också för att vara "förrädare" och "svenskfientlig" och liknande. Användare frågar sig även om inlägget är AI-genererat.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.