Ungern och invandringen

Fortsatt asylkaos i Ungerns huvudstad

Publicerad 2 september 2015 kl 22.19

Utrikes. Kaoset utanför Keletistationen i Ungerns huvudstad Budapest, där tusentals araber från Syrien, men även invandrare från andra länder i Afrika och Asien slagit sig ned, fortsatte under onsdagen.

Gilla artikeln på Facebook

De illegala invandrarna skanderade slagord i protest mot att Ungern tvingats stänga tågtrafiken för att förhindra att invandrarna tar sig vidare in i EU, till länder som Tyskland, Storbritannien och Sverige.

Ungersk polis övervakar nu tågavgångar västerut för att säkerställa att illegalerna inte tar sig ombord på tågen, istället ska de enligt Dublinförordningen tas till asylmottagningar i Ungern och få sina asylansökningar prövade där, rapporterar Reuters.

Men eftersom möjligheterna att beviljas asyl i Ungern är mindre, och framförallt bidragen är betydligt mindre frikostiga, så är det många illegaler som försöker ta sig vidare till länderna i Väst- och Nordeuropa ändå.

Även trafiken genom Eurotunneln mellan Frankrike och Storbritannien har fått stoppas upprepade gånger den senaste tiden. Trafiken måste stoppas eftersom illegaler regelmässigt tar sig ut på spåren och ibland upp på taken av tågen i förhoppning om att på det sättet ta sig till Storbritannien.

Tyskland har dessutom skrivit upp prognosen för i år, bara under augusti månad anlände över 100.000 invandrare till landet. Enligt Daily Mail väntas så många som 800.000 asylsökande illegaler ha tagit sig till Tyskland innan året är slut.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nya migrantrutten: Ryssland–Finland

Har gett upp Vitryssland. Nu marknadsförs en ny rutt in i EU för illegala araber och kurder.0 

Ekonominyheter

Elbristen driver upp brödpriset

Limporna tros nu bli 1–2 kronor dyrare.. Pågens vd: "Regeringen har låtit montera ner kärnkraften."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Professor: Inga belägg för att vaccinpass fungerar. Joakim Dillner på KI sågar smittskyddsarbetet.0 

Varning för snöstorm på Hawaii. Räknar med över 30 cm snö och stormbyar.0 

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0